Forum

İnternet Servis Sağ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İnternet Servis Sağlayıcısı ve Serverlar

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,482 Görüntüleme
(@BerfuSenturk)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler arkadaşlar.Bu işlerde henüz daha yeniyim ve kafamda bir çok soru var.

1-İnternet servis sağlayıcısı nasıl kurulur(Amacım tabiki kurmak değil)?
yani ttnet ya da diğerleri nasıl oluyorda bir kabloyla beni internete bağlıyor.Mesela TTnet'in buradaki görevi ne?TTnet  internete nasıl bağlanıyor bize bunu ne şekilde aktarıyor?

2-Mesela ülkemizde youtube,twitter yasaklanmıştı.İnternet Bilgisayarların birbirleriyle olan bağlantısı ve iletişimi değil mi?Nasıl oluyorda benim o siteye erişimimi engelliyor tabi DSN'leride engelliyor. Yoksa her ülkede merkezi bir internet falan mı var ve bize ordanmı geliyor.Yani internette böyle bir merkez var mı bir ülkede.

 3-Büyük serverlar nasıl kuruluyor ve bunların internet ihtiyacı nasıl karşılanıyor? Mesela Google gibi firmalar internete nasıl açılıyorlar internet servis sağlayıcıları falan mı kullanıyorlar.

 4-Mesela 50 tane server bilgisayar birbiriyle nasıl ilişkili çalışır.veriler bunlarda nasıl ne şekilde saklanır? Mesela facebook serverında tam hatırlamıyorum ama 10Petabayttı sanırım veri bulunuyormuş tahminlere göre.bu veri server makinelere ne şekilde dağıtılıyor ve bu veriler tekrardan nasıl kullanılıyor.

 5-bazı haberlerde, binlerce işlemciden ve binlerce GB RAM'den oluşmuş bilgisayarları  görüyorum Mesela "Big Red II " bu tip bilgisayarlar nasıl yapılıyor. 

 Sorularım biraz fazla ve biraz değişik olabilir ama algılayamadığım noktalar şuanlık bunlar.Sorularıma en kötü anahtar kelimelerle bile cevap verebilirsiniz.En azından o anahtar kelimelerle internette sorularımı araştırmaya devam edebilirim.Şİmdiden hepinize çok teşekkür ederim 

 
Gönderildi : 08/05/2014 22:18

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

Sorunu kısaca yanıtlayım.

Türkiye'deki şehir içi iletişim fiber kablolar üzerinden yapılmaktadır. Ankara ve İstanbul arasında iletişim kurmak için şehirler arası fiber kablo döşüyorlar. Döşedikleri fiber kablo şehir içindeki ana Telekom binasına geliyor ve şehir içine buradan dağılıyor.

Ana Telekom binasındaki router cihazları sayesinde, kablonun ucundaki iletişim sağlanmaktadır.

Yurtdışı iletişim içinde Türkiye üzerinden deniz altından döşenen fiber kablolar ile yurt dışındaki Telekom firmalarının switchlerine bağlantı kuruyorlar.

Türkiye'de kendi fiber alt yapısı olan firmalar Türk Telekom, Grid Telekom, Türkcell Süperonline firmalarıdır. Türkiyedeki diğer firmalar bu firmaların alt yapısı üzerinden hizmet vermektedir.

Türkcell Süperonline firması Türk Telekom ile iletişim kurmak için bile 2 firma arasında fiber alt yapısı vardır.

 Aynı mantık Google içinde geçerlidir. Geri kalan sorularının  cevabını sitede bulabilirsin.

 

  

 
Gönderildi : 09/05/2014 00:33

(@BerfuSenturk)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

peki 5.sorum için nasıl bir arama yapmalıyım.

 
Gönderildi : 09/05/2014 20:12

Paylaş: