Forum

Bilgi Toplumu Hizme...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgi Toplumu Hizmeti / MTHS ve Yeni TTK

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
513 Görüntüleme
(@muratconkar)
Gönderiler: 63
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Yeni TTK kapsamında, bir çok şirketin internet sitesine Bilgi Toplumu Hizmeti linki koyarak içerisinde şirkete ait, bilgi, belge ve mali tablolar gibi içerikleri zorunlu olarak bulundurmaları şartı getiriliyor.

Bunu yaparkende öyle alalade bir text yazayım, pdf dosyası koyayım bunuda kafama esen tarihte ve saatte yapabilirim dedirtmiyorlar. Mali mühür, zaman damgası ve arka planda olması gereken bir çok faktörü zorunlu tutuyorlar (backup, felaketten kurtarma prosedürleri vs.) Tüm bunları yerine getirip altyapıyı kursak bile birde bakanlıktan onay almamız gerekiyor ki bir çok şirketin maliyetlerini de düşünerek bu işi kendi yapacağını sanmıyorum.

Çözüm nedir diyecek olursanız sanırım sırf bu hizmeti veren/verecek olan firmalardan geçiyor.

Bu konuda sizlerin bildiği, çalıştığı, önerdiği firmalar varmı onları merak ediyorum

 
Gönderildi : 15/04/2014 11:52

(@muratconkar)
Gönderiler: 63
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Pardon mali müşavir neyi yapacak?

internet sitesi kurup, bunun mali mühür, zaman damgası, yedekleme, fekaletten kurtartma alt yapısını kurarak tümünün ISO 27001kapsamında olduğunu taahhüt edip belgeleri internettemi yayınlayacak? eminmisiniz? 

müşavirler sadece hangi belgelerin eklenmesi gerektiğini bildirebilir ancak, geri kalanı tamamen BT alt yapısı ve yönetimiyle ilgili bence.

 
Gönderildi : 15/04/2014 19:06

(@ayhanozdemir)
Gönderiler: 474
Honorable Member
 

Ben konu ile ilgili araştırma yapmıştım.Bu hizmeti veren 2 kurulu var.Onlardanbu hizmeti alıyorusunuz.Onlar size link(kod) verioyorlar siz sadece o linki web sitenizde yayınlıyorsunu.Daha sonra oraya yüklemeleri yapacak personele elektronik imza alııyorsunuz.Yüklemeleri sadece o imza ile yapabiliyorsunuz.Yükleme yapacak personele noterden onaylı yetki veriyorsunuz.

 
Gönderildi : 27/06/2014 12:18

Paylaş: