Forum

Data mining hakkınd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Data mining hakkında başlangıçtan önce sorum var ?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
327 Görüntüleme
(@RidvanDeniz)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

master yapıyorum. tez konum için konu seçmem gerekti. bende yazılı konu olmaması ve master sonrası iş hayatımda etkili olması için proje konusu seçtim. 

 seçtiğim konu, bir ingiliz devletinin kredi ve kalkınma tarzı bir servisin, karar destek mekanizmasını  insan kaynakları departmanı için geliştirme. bu konuda açık varmış.

 ben geçen sefer 2 konu gönderdim ikisinde de ret geldi. bizim bölüm sorumlusu yunan profesör ilk konuyu çok geniş, ikinciyi işe "daha önce yapıldı" diye geri çevirdi (ingilteredeki sistem garip biraz). bu sebepten bende seçmek zorunda kaldım bu konuyu. okulun potensiyal proje konusunda vardı. 

 

lakin data mining beklediğim gibi çıkmadı. ben datamining kısmını, sql tarzı sandım. queryler ile işlem yaptığımız. lakin içine girince daha karmaşık çıktı.

 

 

şimdi benim temel sorularım var, bir cevap veren çıkarsa çok memnun olurum. bir yığın döküman okudum.

 

şimdi benim proje kredi skoru hesaplayacak ve müşterinin bir sonraki kredi ödeyebilme ihtimalini hesaplayacak. ben bunu android kısmında programlıycam. SQL bilgim var, 4 yıllık bilg müh bitirdim. yazılım var.

 

lakin bazı yerleri eksik anlatımlarda. şimdi yığınlardan işlem yaptığı söyleniyor. bu yığın ne ? bizim bir database'den sql queryler ile çektiğimiz yığın mı ?

 

ayrıca han sınıflandırmayı kullanmalıyım ? bu classification'dan önce yapmam gereken aşamalar nelerdir ? yani yapmak zorunda olduklarım. bu konu hakkında pek bilgim yok açıkcası. o yüzden buradan yardım istemek zorunda kaldım. daha önceki hesabım kapanmış. anlamadım açıkcası.  umarım yardımcı olursunuz ?  

  

şimdiden teşekkürler.  

 
Gönderildi : 18/03/2014 17:34

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Son sorunuzdan başlayarak bir iki açıklama yapayım.


1. Hebanızın kapanmasın nedeni : Geçmiş dönemde isim ve soy isim olmayan tüm hesaplar kapatıldı bu konu uyarı da defalarca yapıldı. Bununla birlikte uzun süre aktif olmayan hesaplar kapatıldı.


2. Bir hesaplama yapabilmek için öncelikle elinizde bilgi database olması gerekiyor. Örneğin kredi alacak kişinin geliri, gideri, harcama sıklığı, fatura ödeme durumları, ödeme geciktirmeleri, v.b. bir çok bilgi gereksinimi olmalı. Daha sonra kredi verilmişse bu kredi gelirine oranı ne olduğu. Bu oran da geri ödemelerinin durumu v.b. bilgileri de yer alıyorsa.


Daha sonra alınacak kredinin hesaplaması geçmişte alınan veriler ile rahatlıkla yapılabilir.


Bunlar tamamen benim düşüncemdir. Fikir vermesi amaçlıdır. Akademik olarakta araştırılabilir.

 
Gönderildi : 18/03/2014 18:24

Paylaş: