Forum

Formatlama Sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Formatlama Sorunu

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
327 Görüntüleme
(@cumhuraytac)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

İyi akşamlar arkadaşlar. Toshıba Satellite marka laptopu formatlamak istiyorum cd' yi takıp biostan cd' yi seçiyorum ama bir türlü boot olarak formatlamayı başlatmıyor. DVD rw belli bir süre sonra okumayı kesiyor ve takılıp kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

 
Gönderildi : 11/10/2013 01:19

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

dvd sürücünüz veya dvd medyanız bozk olma ihtimali var.

bootable usb oluşturup, usb  ile kurmayı deneyin.

 
Gönderildi : 11/10/2013 11:58

(@SuleymanBican)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Merhaba,

Bu problemin bir kaç nedeni olabilir.

En basitinden başlayarak olası problemleri belirtmeye çalışalım;

Elbette teknik olarak belirli bir birikime sahip olsak dahi, bazen çok küçük bir detayı kaçırıp sonuca ulaşmayı başaramayabiliriz.

Yazdıklarımı bu durumu da dikkate alarak değerlendirmemizi diliyorum.

* Bios ta önceliği Optik disk okuyucuya ayarladıktan ( CD, DVD,... ) Bios ayarlarını kaydettikten sonra çıktığımızdan emin olmak gerekir. Bu nedenle genelde Save and Exit  tercih edilerek çıkılmalıdır.

* Söz konusu kurulum CD veya DVD nin format öncesi Windows ortamındayken çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi. ( Orjinal kopya olup olmadığı imaj şekli autorun vb. özelliklerden kaynaklanan bir durum olup olmadığını saptamak amacıyla )

* Sistemin kullandığı Bios türü ve versiyonuna göre başlangıçta Fonksiyon tuşları yardımıyla direkt sürücü listesi açılarak başlangıç sürücüsü seçilmesiyle kurulum başlatılabilir. Genelde F9,F10,F11 ve F12 tuşlarından biri kullanılarak bu menü görüntülenir.

 NOT: Tüm bunlardan önce söz konusu sistemin içerisinde bulunma ihtimali olan bir Recover Backup ( Sitemin İlk kurulum Yedeği ) başlatılarak ki bu genelde yine Fonsiyon tuşlarının kullanımı ile mümkün olan bir kurulum metodudur. ( Eğer sözüm ona bilgisayar tamircisi tarafından daha önce bu birim silinerek format işleminden geçmemiş makina ise ) Bu tuş genelde F2,F3,F4 veya F9,F10,F11,F12 tuşlarından biri olur. Windows öncesindeki açılış ekranlarının alt kısmını dikkatlice takip edersek bu seçeneğe ulaşmak için gerekli olan tuş bilgisini öğrenebiliriz.

 Bu seçeneklerin çözüm olmadığı kanaatine vardıysak, sorunu daha detaylı irdelememiz ve bu şekilde belirtmemiz kaçınılmaz olacaktır.

 

 
Gönderildi : 11/10/2013 12:12

(@SerkanPOLAT)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Cihaz W8 tabanlı yeni bir cihaz mı?Öyle ise W8 tabanlı yeni notebooklar GPT disk yapısı ile geliyorlar.GPT disk yapısı olan notebooklarda W8 öncesi işletim sistemi kurmak için disk yapısını MBR'ye çevirmek gerekiyor bu şekilde W7 kurulumu yapılabilir.Aşağıdaki linkten gparted live cd ile cihazı boot edip disk yapısını değiştirerek W7 kurulumu yapılabilirsiniz. 

 

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php  

 
Gönderildi : 11/10/2013 12:56

Paylaş: