Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Pc Seçimi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
390 Görüntüleme
(@yelizkaraagac)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Evde sanal sistem odası oluşturup vmware gibi yazılımlar üzerinde denemeler yapmak istiyorum ama evdeki bilgisayarımda vmware kullanamıyorum kasılıyor, donuyor.  ( 1gb ram, 2 ghz işlemci, 256 ekran kartı)


Bu nedenle yeni bir pc almam gerekiyor. Notebook mu masaüstü mü almalıyım ? Bir çok uygulama da pc de 2 ethernet kartı olması gerekiyor bu açıdan baktığımda masaüstü almak daha doğru diye düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir?


Ayrıca alırken dikkat etmem gereken noktalar olarak ram, işelmci, ekran kartı, anakartın fsb hızı, hdd hızı önemli diye düşünüyorum. Eklemek istediğiniz ayrıntı var mıdır?

 
Gönderildi : 02/04/2013 15:11

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4293
Co-Helper
 

ESX de en önemli konu SATA kontrolcü ve ethernet birimi, destek listesinde olmayan birimlere sahip desktop ve workstation'a basitçe kurulum yapamayabilirsiniz. Server düşünülmüyorsa donanımları tek tek belirlemek gerekiyor ki mesela Asus anakartların %85 inin üzerin de dahili ethernet birimleri desteklenmiyor.
http://communities.vmware.com/cshwsw.jspa
donanım seçimlerini buna göre yapabilirsiniz.
Birçok insan desktop topluyor ancak bu noktalara dikkat gösterilmediğinden kurulum yapamayabiliyor driver paketlerini entegre edebilme ile uğraşıyor.
Diğer kısım için i5-i7 işlemciler ve 8 Gb üzeri bellek test ortamı için yeterli performansı sunar.

Bunu donanım bölümüne açmalıydınız arkadaşlar taşıyabilir. O bölümde bu konuya yönelik daha önce konuşulmuştu zaten birçok defa benzer şeyleri yazmıştık.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/04/2013 15:57

(@yelizkaraagac)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Biraz baktım ama en uygun bölüm burası diye düşündüm, taşınırsa sevinirim. Ordan devam ederim.


Sanal pc ücerinde deneme yaparken tabiki server da client ta kurmam gerekecek hatta tahmin edersiniz ki bir kaç server kurmak ta gerekebliyor.


 

 
Gönderildi : 02/04/2013 20:33

Paylaş: