Forum

Dijital ortamda fax...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dijital ortamda fax paylaşımı

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
481 Görüntüleme
(@SacitSahin)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar şirketimiz bünyesinde HP'nin multifonction özellikli bir laserjet printeri var(CMF 1312 modeli). Fax gönderme alma işlemleri de bu cihaz üzerinden yapılıyor. Cihaz gelen bütün faxları dijital ortama aktarmadan direk yazdırıyor. HP'yi aradığımda bu cihazın bilgisayara fax aktarma desteği olmadığını söylediler...

 Şimdi bizim şöyle bir ihtiyacımız var... Gelen Faxların bilgisayara aktarılara herkesin görebileceği bir konumda olamsını istiyorum. Yani daha açık anlatabilirsem gelen faxlar yazdırılmasın ortak bir klasöre kaydedilsin ve bu klasörden şirkette çalışan herkes kendi faxını görebilsin yazdırmak istediğini kendisi yazdırsın.

 Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ne tür bir cihaz ya da yazılım kullanmalıyız. Birde dijital ortama kaydedilen dosyaları bir paylaşım klasörüne yönlendirmem herkesin erişebilmesi için yeterli olur mu? 

 
Gönderildi : 05/11/2012 14:08

(@DoganYildiz)
Gönderiler: 83
Trusted Member
 

Bunun için dağıtım yapacak kişide masaüstü bilgisayar var ise 56K voice fax/modem kullanabilirsiniz. Bu haliyle faks bilgisayara düşeceğinden dosya olarak kaydedilip paylaşım klasöründen alınabilir ya da email ile gönderilebilir. Cihazınız bir bilgisayara bağlı ise ilgili hp programı üzerinden faks kontrolleri yapılabilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 05/11/2012 19:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

joyfax yazılımı ile birlikte bir adet fax modem olan bilgisayar/sunucu vs

 
Gönderildi : 06/11/2012 03:01

(@DoganYildiz)
Gönderiler: 83
Trusted Member
 

Windows kendi icerisinde zaten basit bir faks yonetimi sunuyor. Bunun yeterli olacagini dusunuyorum ben. Buraya cevap vermisken eklemek isterim/ All-in-one cihazinizin faks yanitlamasini kapatarak paralel bir hat cekerek fax/modeme giris yaparsiniz/ Boylece gelen cagrilari bilgisayar karsilar faks bilgisayar alinmis olur. Faks cekme islemini yine cihaz uzerinden yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 06/11/2012 03:59

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Windows kendi icerisinde zaten basit bir faks yonetimi sunuyor.
adı üstünde basit temel düzeyde bireysel kullanım için yeterli. ama o kadar. paylaşıma vereceğiniz klasörde saklanan mesajlar bir süre sonra karman çorman olacak birisi diğerinin mesajını taşıyacak, silecek vs.vs. bir sürü baş ağrısı 

All-in-one cihazinizin faks yanitlamasini kapatarak paralel bir hat cekerek fax/modeme giris yaparsiniz/
Doğrudan kapatarak olmasada 4-5 zilde alacak şekilde ayarlamak daha mantıklı eğer bilgisayar bir şekidle yanıt vermezse cihaz devreye girer ve faskı alır. Tabi telekomun telesekreter özelliğini kapatmak lazım her ihtimalde o da 5-6 zilde çağrıyı alıyor çünkü.

joyfax 1 sunucu 10 kullanıcı lisans 349$+KDV piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırılamayacak kadar uygun bir o kadarda kolay kullanımlı bir yazılım.  http://joyfax.com/register.html  bu sayfadan ihtiyacınıza göre fiyatı görebilirsiniz.

 

lisanslama için yardımcı olabilirim. 

 
Gönderildi : 09/11/2012 04:49

(@HikmetAkbas)
Gönderiler: 25
Eminent Member
 

Active Fax da iyi bir fax server uygulamasıdır. Eğer ofisinizde sekreter varsa ve dağıtımı yapabilirse windows un faks uygulaması işinizi görür. Bizim bir kaç uygulamamız var bu şekilde sorunsuz çalışıyor. 

Akşamları bilgisayar kapanacaksa eğer, bilgisayarda faks alım yanıtlama çağrısını 1 veya 2 yap  faks makinanda 4-5 yaparsan eğer bilgisayar kapandığı zamanda faks alımına devam edersin.

 

Kolay Gelsin 

 
Gönderildi : 10/12/2012 20:01

(@mehmetozpinar)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

3 yıl öncesine kadar windowsun kendi faksını paylaşıyorduk. 3 yıldır activefax kullanıyoruz ve çokta memnunuz. tavsiye ederim. sormak istediğiniz konularda da yardımcı olabilirim.

 

 

Selamlar, 

 
Gönderildi : 11/12/2012 16:41

Paylaş: