Forum

Kullacılardan otoma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullacılardan otomatik yedek aldırma

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
522 Görüntüleme
(@cetinkarli)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Şirkette  65 kullanıcı var ve datalarını(doc,xls,jpg vs) 2 TB lık bir Network diske yedekliyorlar. Kimi yedekliyor, kimi yedeklemiyor. Bu diskte dolamak üzere zaten. Bu işi daha profesyonel bir şekilde yapmak istiyorum. Bu konuda bana nasıl bir disk ve hangi yazılımları önerirsiniz? {Ucuz yollu olursa sevinirim 🙂 }

 Teşekkürler 

 
Gönderildi : 08/08/2012 14:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

Symantec DLO kullanılabilir. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Son derece basit ve kullanışlı bir uygulama. 

 
Gönderildi : 08/08/2012 14:39

(@cetinkarli)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim araştıracağım

 
Gönderildi : 08/08/2012 19:41

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

cobian backup 

bedava 

 
Gönderildi : 08/08/2012 21:28

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

Merhaba,

Yedekleme Server ile ilgili bir çok çözüm var. Düşük donanıma sahip bilgisayara sadece disk ekleyerek üzerine centos veya ubuntu kurup samba server ile yedekleme sunucusu yaparsınız veya 8 GB RAM ve UEFI Bois'a sahip RAID 5'e uygun bir yedekleme bilgisayarı toplayıp üzerine freenas veya owncloud kurabilirsiniz. Bazı EUFI bios'larda kurulumu yapılacak işletim sistemini ".efi" dosyasının gösterilmesi gerekebilir.

Yedekleme programı olarak fazla pahalı olmayan IBM Tivoli Fast Back öneririm. Yanılmıyorsam 20'li veya 25'li paket olarak satılıyor. Kurulumu kolaydır. Clientlere unmanagment kurma imkanınız var. Network üzerinde çok hızlı yedek alır. Yalnız tek bir sıkıntısı var default ayarları İngilizce işletim sistemine göre olduğu için Türkçe işletim sisteminde yedek alacağı klasörleri seçmediğinizde bir süre alıp hata veriyor. Bir tek o kısmı sizi biraz yorabilir.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 08/08/2012 23:53

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

cobian backup 

bedava 

 

Merhaba,

O bahsettiğiniz yazılım 3-5 bilgisayara olur. 65 bilgisayarın yedeklerini tek bir yerden yönetmesi ve kontrol etmesi gerekiyor. Yoksa her gün 65 bilgisayarı dolaşması gerekir. 🙂

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 09/08/2012 00:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

niyekine 3-5 bilgisayar ?

yedek makinasına kurarsın programı tüm kullanıcılarıda ayrı birer görev olarak verirsin.

arttırımlı yedekleme ilk yedekleme sonrasında günlük yedeklerini herhangi bir masaüstü ile bile alırsın sorunsuzca işler. önemli olan disk kapasitesi

her makinaya ayrı kurulum gerektiren durum Ofis dışı çalışanlar vs. dir (yedekleri FTP ile aldırıp, logları mail olarak alırsın.)

 
Gönderildi : 09/08/2012 17:33

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

Kurumsal bir yedekleme programı 1 yıllık fiyatı aşağı yukarı 20-25 bilgisayarda 2.000 $ civarıdır. 2000$ / 20 bilgisayar= 100 $ Bilgisayar başına. Kullanıcının verileri sizin için 100 $ etmiyorsa bedava istediğiniz ürünü kullanabilirsiniz. 

Managment panel ayrı, e-mail ile kritik hata almak farklı bir konu. 5 gün boyunca yedek almayan bilgisayarı 65 bilgisayar içerisinden hemen bulurum diyorsanız, yedekleme sunucusunun diski dolmadan önce bana mail atar diyorsanız, ileride tüm bilgisayarlara yedeklenecek bir dosya eklemeyi 5 dakika yerine 1 saatte bilgisayarları dolaşarak eklerim diyorsanız neden olmasın ? 🙂

Notebook kısmına girmiyorum. Çünkü sadece yedek almaya odaklanmışsınız. Ne gittiği yerin internet hızını, ne firmanın hızını ne de uzaktan geri restore işlemini düşünmüyorsunuz.

Mumin CICEK Bey'in önerdiği Symantec DLO ürünün artılarını eksileri tartışılabilir ama sizin söylediğiniz programı her hangi bir sistemcinin veya bilgi işlemcinin tartışması olası değil. Neden 3-5 bilgisayar sorusu yerine neden kurumsal program olmadığını sorgulamanız daha doğru olur.

 
Gönderildi : 10/08/2012 06:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Soru : Managment panel ayrı, e-mail ile kritik hata almak farklı bir konu. 5 gün boyunca yedek almayan bilgisayarı 65 bilgisayar içerisinden hemen bulurum diyorsanız, yedekleme sunucusunun diski dolmadan önce bana mail atar diyorsanız,

Cevap : Hocam kusura bakmayın ama bilmediğiniz bir programdan bahsettiğiniz anladım bunu okuyunca.

Soru : ileride tüm bilgisayarlara yedeklenecek bir dosya eklemeyi 5 dakika yerine 1 saatte bilgisayarları dolaşarak eklerim diyorsanız neden olmasın ?

Cevap: halen bir geziden bahsediyorsunuz ne gezisi ? bilelim güzel bir şeyse bizde gezelim ? 

Soru : Notebook kısmına girmiyorum. Çünkü sadece yedek almaya odaklanmışsınız. Ne gittiği yerin internet hızını, ne firmanın hızını ne de uzaktan geri restore işlemini düşünmüyorsunuz.

Cevap : Gittiği yerin internet hızını ne için ve nasıl düşünebilirim. uzaktan restore işlem benim anladığım gibi "bilgilerin uzaktan geri yüklenmesi ise" kritik olmadığı sürece gereksiz bir işlemdir. elinizde olmayan bir çok değişkene bağlısınızdır vs.

Soru :  Neden 3-5 bilgisayar sorusu yerine neden kurumsal program olmadığını sorgulamanız daha doğru olur.

Cevap : Kurumsal nedir sizce? öğrenebilirsem ona göre cevaplayabileceğim bu soruyu.

 
Gönderildi : 11/08/2012 21:42

(@cetinkarli)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim.

Saygılar 

 
Gönderildi : 16/08/2012 12:53

Paylaş: