Forum
Merhabalar ,
Cuma günü sistemde bir sıkıntı yok fakat pazartesi geldiğimde ziraat bankasına engel koymaya başladı bu konuda sorun yaşayan ve çözümü bulan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
Selamlar, çok yuvarlak bir mesaj olmuş, tam olarak sorunu detaylandırırsanız belki yardımcı olabiliriz.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hocam şöyleki www.ziraatbank.com.tr adresine girdiğimde bu siteye ulaşılamıyor hatası aldım web tarayıcıda sonra forti ye baktım
log&report sayfasında
| Sensor | appf-genel |
| Application Name |
SSL
|
| Application ID | 15895 |
| Category |
Network.Service
|
| Application Risk | Low |
| Protocol | 6 |
| Service | HTTPS |
| Action | server-rst |
| Security Action | block |
| Policy ID |
21 (.....)
|
| Policy UUID | 8e363976-81ca-51ed-58b5-efa8c5fcc6f0 |
| Policy Type | Firewall |
Bu bilgi çok daha anlamlı oldu, teşekkürler. senin kullandığın firewall appf-genel isimli bir application control profili HTTPS/SSL trafiğini blokluyor görünüyor. Yani bu senin ile ilgili bir sorun. Neden olabilir;
appf-genelprofilinde Network.Service kategorisi bloklanmış olabilir.- Application ID
15895 - SSLiçin özel bir override oluşturulmuş olabilir. - Profilde “Unknown Applications” veya genel SSL trafiği bloklanmış olabilir.
- Ziraat Bankası'nın ilgili IP'si FortiGuard tarafından geçici olarak yanlış kategorilendirilmiş olabilir. (Örnek bizde de fortigate var, özellikle denedim sorunsuz çalışıyor, ip temiz yani)
- FortiGuard Application Control imzaları eski veya hatalı olabilir.
Bence aşağıdaki yolu takip ederek kuralı kontrol etmende fayda var;
Security Profiles → Application Control → appf-genel
Ancak dediğin gibi ise, yani cuma çalışıyordu, pazartesi yok, cihazı kapatıp açabilirsin, güncellemeyi deneyebilirsin. Hızlı test için ise 21 nolu kuralı policy bölümünden disable edip bakabilirsin.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hocam şunları denedim
-web filter seçeneğini kapattığımda ziraat bankası wweb sitesi açılıyor
-Securty Profiles -> Web Filter -> uygulanan_filtre içinde URL filtre içinde ziraatbank.com ve ip sine dair bütün olasılıkları denedim olmadı Regular Expression,willcard - exempt olaylarını
Sanırım Ziraat bankasıyla alakalı farklı bir durum var
Bu sorun genel bir sorun değil, yani fortigate firewall kullanan insanlarda ziraat bankasına erişim gibi bir konu yok, istersen bir danışmanınız var ise o da bir kontrol etsin sizin kuralları?