Anasayfa » Forum

FortiGate webfilter...
 
Bildirimler

[Çözüldü] FortiGate webfilter chrome üzerinde engelleme yapmıyor.  

  RSS
Aycan Soykan
(@AycanSoykan)
Üye

Merhabalar,

webfilter üzerinden facebook youtube gibi siteleri blokladığımda sayfalar explorer üzerinden açılmıyor , fakat google chrome üzerinden açılmaya devam ediyor. Nedeni sizce ne olabilir?

Alıntı
Gönderildi : 28/01/2020 16:29
Savas Demir
(@savasdemir)
Saygın Üye

ilgili policyde ssl inspection kısmından deep inpection seçin.daha sonra deep inspection editleyip içinden CA certificate download kısmından sertifikayı indirip güvenilir kök sertifikalara ekleyin.tekrar denerseniz ilgili siteleri engellediğini göreceksiniz.
iyi çalışmalar

resim
Bu ileti 4 hafta önce Savas Demir tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 28/01/2020 16:44
Buğra PARLAYAN
(@bugraparlayan)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Selamlar,

Savaş hocam çözümü yazmış bende nacizane bir ek yapmak istedim. Sizde muhtemelen sayfa açılıyor fakat video oynamıyordur. Bu QUIC protokolü ile ilgili ve hepmize bela maalesef

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/01/2020 17:18
Savas Demir beğendi
Aycan Soykan
(@AycanSoykan)
Üye

Hocam belirttiğiniz gibi yaptım fakat videolar ve site açılmaya devam ediyor.

 

Capture01
CevapAlıntı
Gönderildi : 28/01/2020 17:30
Savas Demir
(@savasdemir)
Saygın Üye

hem aplication hem web filterdan youtube engellediniz mi ? engellediyseniz benim aldığım ekran gibi bir sonuç almanız lazım.

resim
resim
Bu ileti 4 hafta önce 2 defa Savas Demir tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 28/01/2020 17:39
Aycan Soykan
(@AycanSoykan)
Üye

Application filterı yeniden düzenledim , şimdiki durum şu şekilde.

Chrome youtube.com u açıyor videoları açmıyor Buğra beyin dediği gibi

Firefox ve Explorer herbangi bi uyarı vermeden bağlanmaya çalışıyor fakat açmıyor.

002

 

001
CevapAlıntı
Gönderildi : 28/01/2020 18:04
Savas Demir
(@savasdemir)
Saygın Üye

firmware olarak hangi versiyonu kullanıyorsunuz ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/01/2020 14:06
Aycan Soykan
(@AycanSoykan)
Üye

@savasdemir

v6.0.5 build0268 (GA) ,Diğer sayfalarda bir sorun yok  ekran görüntüsünde gösterdiğiniz gibi artık uyarı geliyor buda şimdilik yeterli benim için.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/01/2020 16:15
Savas Demir beğendi
Savas Demir
(@savasdemir)
Saygın Üye

bilgilendirme için teşekkürler , rica ederiz

müsait bir zamanınız da firmwareinizi 6.09 a update ediniz.
aşağıdaki linkten cihaz ve firmware seçip adım adım güncellemenizi yapın lütfen.

https://docs.fortinet.com/upgrade-tool

Bu ileti 4 hafta önce Savas Demir tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 29/01/2020 23:53
Aycan Soykan beğendi
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Sorununuz çözüldü ise konuyu çözüldü olarak işaretler misiniz lütfen?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2020 00:20
Aycan Soykan beğendi
Paylaş: