Forum

FGT60E Ulaşılamıyor
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] FGT60E Ulaşılamıyor

Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

 Arkadaşlar merhaba, policy lerde ssl inspection u kaldırdıktan sonra fortigate cihazıma ulaşamaz oldum. vpn bağlantım açıktı ama ben internetten kaynaklandığını düşünüp önce uzak masaüstümü sonra vpn bağlantımı sonlandırdım. şimdi ne vpn ile ne rdp ile ne forticloud ile cihazıma ulaşamıyorum. forticloud üzerinde faal gözüküyor ve kurallarıda görebiliyorum ama cihaza erişim sağlayamıyorum. Şu anda lokaldeki teamviewer yüklü makineye bile erişemiyorum sanki komple interneti kesti. destek için e posta attım ama acilen yapabileceğim bir aksiyon mevcut mu? 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/04/2020 03:55

Buğra PARLAYAN
(@bugraparlayan)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Selamlar,

Cihaz Converse mod'a düşmüş olabilir. Lan bacağından cihaza erişebiliyormusunuz ?

Oracle ACE Associate - Türkiye Hayat & Emeklilik

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/04/2020 12:29

Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

Maalesef lokal erişimim yok. şu an için sadece forticloud üzerinden erişebiliyorum. Yasakların kalkması ile erişebilirim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/04/2020 15:42

Mustafa Demiroz
(@MustafaDemiroz)
Üye

Selamlar,

Cihaza erişememenin SSL ile pek bir baglantısı yok. Cihaza erişemiyorsanız iki sebebi vardır.

1. Trust host girmişsinizdir (User'a) sadece o iplerden erişirsiniz

2. Erişim sagladıgınız interfacelerin HTTPS, SSH Ping gibi Allow Access özelliklerini kaldırmışsınızdır.

Birde  6.2.x versiyonda gelen bir özellik ile policy modunu degiştirdiyseniz (mazallah) bütün policyler gitmiştir. Fakat buna ragmen allow access var ise erişirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/04/2020 01:36

serkanvargel
(@serkanvargel)
Üye

Merhaba;

arkadaşların dediği gibi ssl ile iligli bir durum değil. cihazı fiziksel olarak yeniden başlatın. Converse mod girmiş olabilir .

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/04/2020 11:44

Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

converse moda girmiş cihaz şimdi yerel erişebildim. Converse moda neden girdiğini dahi göremiyorum çünkü bütün loglar sanki uçmuş hiç bir şey yok. tekrar aynı şeyi yaşamamak adına ne yapabilirim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/04/2020 08:52

Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

Üstad güncellemeleri kaçırmıyorum. İlginç olan disk üzerindeki logların uçması. yoksa memoryden beklentim yok. işin şüpheli tarafı vpn açıldıktan bir gün sonra bunu yaşamam ve hiç log kaydı diskte olmaması (usb bellek). ücretli model yükseltme olabiliyor mu fortigate tarafında ?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/04/2020 12:35

serkanvargel
(@serkanvargel)
Üye

Merhaba;

bu modellerde reset sonrası loglar gider (hiç log kalmaz). sebebi fizek olarak disk bulunmaması. fortianalyzer, Forticloud(belli ordanda ücretsiz, fortiloger veya benzeri, @yilmazbarcin hocamların cloud çözümü Fixanalyzer veya syslog sunucu ya log gönderebilir ve uzun süreli logları tutabilirsiniz. daha detaylı bakabilirsiniz.

selamlar

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2020 12:50

Paylaş: