Forum

Fortigate Local Use...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate Local User Şifresi Değiştirme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,575 Görüntüleme
(@KayhanALTUN)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Fortigate 5.4 versiyonunda User bazlı policy uygulaması kullanmak istiyorum. Fortigate localinde olan User*Device bölümünden User/grup oluşturuyorum ve en üst policy de bu user veya grubu seçiyorum. Cep telefonu ve bilgisayardan ağa erişen kişi internete erişmek istediğinde gelen kullanıcı giriş bölümünden kendi kullanıcı girişini yapıyor ve internet hizmetini almaya başlıyor. Sistem sorunsuz çalışıyor.

Ancak buradaki sorunum, kişilere verdiğim bu Userın şifresi sadece Fortigate admini tarafından değiştirilebiliyor. Kişiye ilk şifresini verdikten sonra kendisinin değiştirebilmesini istiyorum, sonuçta kullanıcı şifresini adminin de bilmesini istemeyebilir ve güvenlik açısından kullanıcının şifresini sadece kendisinin bilmesi daha güvenli olur.

Bu konuda fortigate cihazına erişim yetkisi vermeden User olarak interneti kullananların şifresini kullanıcı tarafından değiştirilebilmesini nasıl sağlarım? Böyle bir işlem yapılabiliyor mu? (Sıfırlama, değiştirme, e-postayla sıfırlama vb.)

(Not: Active Directory entegrasyonunda şifre değişrime oluyor ancak ortamda active directory yok ve sadece fortigate local userler kullanılabiliyor)

 
Gönderildi : 29/11/2016 22:55

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7891
Üye
 

hostpot çözümleri sizin için daha kullanışlı olabilir

örnek makale aşağıdaki linkde mevcut

http://www.cozumpark.com/blogs/fortigate/archive/2012/09/16/fortigate-ile-hotspot.aspx

 
Gönderildi : 30/11/2016 11:39

Paylaş: