Forum

Fortigate 60c fw v5...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 60c fw v5 banka sitelelerine giriş sorunu hk.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
868 Görüntüleme
(@GokhanErol)
Gönderiler: 481
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Fw v4 iken https yazarak youtube ve sahibinden gibi bazı sitelere girilebiliyordu v5e çıkardım https leri çok güzel engelliyor fakat bu seferde şu bankaların (kuveytturk, garanti, bankasya (yarım açılıyor) sitelerinde sorun yaşıyorum ya hiç açmıyor yada yarım yamalak açıyor, şirkette en çok kullanılan bankalar bunlar. Chrome, ie, mozilla ile denedim sonuç değişmedi. Fortinette web filteri kaldırdım denedim yine sonuç aynı. v5 in 0-1-2-3 versiyonlarını denedim aynı problem devam ediyor. Birde siteler normalinden çok geç yüklüyor.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum, httpsli youtube girişlerineden kurtuldum derken bu çıktı şimdide..

 
Gönderildi : 29/07/2013 19:42

(@HasanOZTURK)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

fortios v.5.patch3 kullanıyoruz. yalnız antivirus ve web filter profillerinde proxy değilde flow based seçeneğini seçmen lazım. yoksa çalışmıyor bizzat denedim. bu şekilde ayarlarsan sorun düzelecektir büyük ihtimalle.

 
Gönderildi : 30/07/2013 15:00

(@AbdullahSimsek)
Gönderiler: 196
Estimable Member
 

Gokhan bey HTTPS fıltrelemelerı layer 7 yapıldığından bazı dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Girmekte sorun yaşadığınız sayfaya girerken ilgili ıp yı loglardan takip edin ve nerede block olduğunu anlamaya çalışınız. Sorun app filter altında çıkacak fakat hangi kategoride ise buna izin verin. Bir de bankalar için sılverlıght, Flash web e izin verin. Kısacası hangi kategoride hangi app de block oldugunu ıncelemelısınız. 

 
Gönderildi : 06/08/2013 04:00

Paylaş: