Forum

UTM Profiles Yardım
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

UTM Profiles Yardım

ademercan
(@ademercan)
Üye
Selam Arkadaşlar ,
 
 Fortigate 110c 
Firmware Version v4.0,build0646,121119 (MR3 Patch 11)  

 kullanıyorum sorunum şöyle kullanıcılar internet explorer , firefox , chrome'da  youtube sitesine bağlanıyor ama youtube videoları yüklenmiyor. 

Policy üzerinde UTM çekini kaldırdığımda(hiç bir engellemeye takılmıyor) videolar yükleniyor ama UTM üzerinde sadece bir tane profile seçtiğimde youtube videoları yüklenmiyor. Bu tarz bir sorunla karşılaşan ve bilen arkadaşlar yardımcı  olabilir mi.

 Teşekkürler. 

 

 

 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/06/2013 11:40

Ersin CAN
(@ersincan)
Kıdemli Üye

Merhaba, WEb filtreleme ozelliklerinde streaming videolar icin her hangi bir kisitlama mevcut olabilirmi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2013 14:56

ademercan
(@ademercan)
Üye

her hangi bir web filtreleme kısıtlaması yok 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/06/2013 15:51

musa ögtem
(@musaogtem)
Üye

Sorun genel kapsamdadır.

http://www.cozumpark.com/forums/385581/ShowThread.aspx#385581  

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/06/2013 19:44

ademercan
(@ademercan)
Üye

Nasıl yani herkese de aynımı? Arkadaşlarda böyle bir problem  görünmüyor.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 06/06/2013 20:22

Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Sorun fortigate olandada var omayandada var bu nedenle biraz beklemenizde yarar var. Neticede video izlerken hiç bir sorun yok sadece sorun youtube üzerinde oluyor. Ayrıca sadece adsl kullanan lokasyonum var firewal yok durum aynı.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/06/2013 02:05

ademercan
(@ademercan)
Üye

Teşekkürler Biraz bekleyelim direniş bitisin bakalım 🙂

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 07/06/2013 12:31

ademercan
(@ademercan)
Üye

Merhaba Arkadaşlar

Biraz beklediğimiz halde sorun devam ediyor. sorunu düzelen arkadaşlar varmıdır.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 29/06/2013 15:54

Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

MR3 patch14 duyurulmus

belki sizin sorunuzu çözüyor olabilir , bununla ilgili bilgileri okumakta fayda var

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/06/2013 17:07

ademercan
(@ademercan)
Üye

Hocam mr3 patch14 geçtim. ama hiç bir değişiklik olmadı.

Kaç haftadır çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2013 00:08

hasan GÖKSU
(@hasanGOKSU)
Üye

hocam aynı sorun bendede mevcut bazen 3-5 video izletiyo bazen öylece kalıyor bende aşağıda aynı konuyu açmıştım ama malesef net bir cevap gelmedi

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/07/2013 13:36

ademercan
(@ademercan)
Üye

Ben fortinet mail attım gelen cevap benim işime yaramadı ama istersen birde sen deneye bilirsin .

 

iyi çalışmalar

 Dear Customer,

Please make sure these configurations are made on fortigate:

UTM Profiles-> Webfilter -> Profile: Enable 'HTTPS Scanning'

Policy -> Policy -> Protocol options -> HTTPS: Enable 'Deep Scanning'

Create a URL filter and apply to existing web filter profile from following details:

UTM Profile -> Web Filter -> URL Filter -> Create new -> Specify a name

URL: ^.*youtube\.com
TYPE: Regex
ACTION: Exempt
ENABLE 

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 08/07/2013 17:40

Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Forti bu ara bu sorun üzerine çalışıyor versiyon 5'lerde sorun yokmuş. 4ler üzerine bir çalışma şu anda devam ediyor. Hayırlısı.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/07/2013 00:19

ademercan
(@ademercan)
Üye

Bence sorun çerezlerde kaynaklanıyor. Chrome kullanıcıları için aşağıdaki ayarı yaparak sorunu gideriyor ama diğer sitelerde sorun yaşaya bilirsiniz.

*Chrome'mu açıyoruz.

*Daha sonra ayarlara giriyoruz.

*Daha sonra en aşağıya inerek gelişmiş ayarlara tıklıyoruz.

*Sonra ise alt tarafta gelişmiş ayarlar geliyor ve buradan gizlilik başığı altında bulunan içerik ayarlarına tıklıyoruz ve herşeyi aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz.

*Sonra burdan istisnaları yönet'e tıklıyoruz ve oraya ''www.youtube.com''u ekliyoruz.Tıpkı aşağıda ki resimdeki gibi oluyor.

*Son olarak chrome'u açıp kapatıyoruz ve youtube sorunu ortadan kalkıyor.

  http://forum.donanimhaber.com/m_74697453/tm.htm

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 09/07/2013 12:58

Paylaş: