Forum

Fortigate 100A i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 100A için sitelerin kullandığı uygulamalar

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
387 Görüntüleme
(@AytacDERELi)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar iyi günler,

 

İşletmemizdeki 100A cihazında application sensor dan bazı uygulamaları grup olarak komple engelledim ve istediğim siteyi açmak istediğimde Rating Override kısmından engelli olmayan gruplara çekiyorum ama çekmeme rağmen bazı siteler açılmıyor. Aklıma ilk gelen sitelerin kullandıkları uygulamalar oldu ama onları da öğrenmemin yolu var mıdır acaba? 

 

Mesela ben daha önce ttnetmuzik.com.tr e izin vermek istediğimde bütün uygulamaları tek tek combinasyonlu denedim hangisini kullanıyor diye en son silverlight ve flowplayer uygumalarına application sensor 'dan izin verdiğimde açıldı demekki bu iki uygulamayı kullanıyormuş. Ben suan yine bazı sitelere izin vericem site geliyor ama bazı resimler yüklenmiyor yani mesela markafoni gibi bir site diyelim kampanya resimleri görünmüyor yine application dan mı acaba diye düşündüm.

 

Yani bu şekilde bir sitenin kullandığı uygulamaları nasıl anlıcaz ki izin verelim ? 

 

Teşekkür ederim arkadaşlar simdiden cevaplarınız için.

 
Gönderildi : 31/05/2013 16:59

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Application Sensor' e takılıyor. Loglardan kontrol edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 31/05/2013 19:19

(@AytacDERELi)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Mesajınız için teşekkür ederim öncelikle.

 

Dediğiniz kısmı gördüm gerçekten işime yaradı ama orada engellenen birşey olmadığını  fark ettim izin vereceğim sitenin tüm logları pass olarak görünüyor engelenen birşey bulamadım sorun neden olabilir ama eğer uygulamadan değilse

 

Biraz inceledikten sonra o resimleri izin vereceğim site kendi alt domaininden alıyormuş o siteye de izin verince normale döndü. Teşekkür ederim.

 

Yeni konu açmadan size bir soru daha sormak istiyorum Ufuk Bey,

 Ben yine 100A cihazında IP-MAC eslesmesi yapamadım yani belirttigim MAC adresi belirttigim IP adresini alsın. Bunu ben system > network > dhcp server > IP Reservation kısmından yaptım ama işe yaramadı. Nerede yanlış yapıyorum acaba ?

 
Gönderildi : 31/05/2013 19:38

Paylaş: