Forum

Hangi UTM Cihazını ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hangi UTM Cihazını Almalıyım?

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
420 Görüntüleme
(@umitunsal)
Gönderiler: 60
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Değerli arkadaşlar ;

Daha öncece bu forumda utm cihazlar ile ilgili bir soru sordum ancak tatmin edici bir cvp alamıyorum.Sorum gayet açık ve net

yaklaşık 50 kullanıcılı bir ağda daha önce Fortinet 60/b kullanmaktaydım.Lisansı bitmesine 3 ay kala ciddi sıkıntılar yaşadım cihaz kendisini concerve moda alıyordu iki günde bir .nihayetinde lisansım bitti ve yeni lisans parası vermek yerine yeni bir ürün almayı tercih ettim

 Şu anda ilgilendiğim iki ürün var Fortinet 80/C VE Sonicwall TZ 210  bu iki ürünün değerlendirmelerine baktım ikisininde birbirinden biraz farkı öne çıkan özellikleri var ancak benim üzerinde hassasiyetle durduğum konu şu hangi ürünü aldığımda pişman olmam yani bu ürünleri mutlaka kullanan vardır.Diğer kullanıcıların ürünler ile ilgili  tavsiyelerini almak isterim.Örn kendi incelememde Fortinet web filtreleme kategorisinden Sonicwall'dan bir adım önde ancak düşük CPU mimarisi ile beni korkutuyor.

Şu anda kadar iki üründe demo olarak kuruldu ve halen sonicwall demosunu kullanıyorum bu ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz.

Lütfen kendi ağ yapınıza göre kendiniz değerlendirin gibi cevaplar yazmayınız.

Tatmin edici cevap veren dostlara teşekkür ederim.

 

 
Gönderildi : 21/12/2010 12:29

(@oktaykumas)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhabalar,

Her iki ürünüde kullanma şansım oldu. Sonicwall tarafı biraz daha uğraştırıcı bir yapıya sahip ve teknik destek tarafı birazcık zayıf gördüm bu şahsi fikrim.  Fortigate tarafı ise çoğu firmada uyguladığımız ve hem müşteri hemde bizim memnun kaldığımız bir ürün.Tekik Destek olarakda oldukça iyiler. Size önerim zaten 60b kullanmışsınız teknik olarak kabiliyetlerinden memnunsanız eğer devam etmenizi öneririm .Cihazı değiştirme nedeniz  önceki cihazın arıza yapması ise bu durum bütün UTM markaları için geçerlidir, sonuçta arıza yapmayacak bir cihaz henüz üretilmemiştir.

 
Gönderildi : 21/12/2010 12:50

(@umitunsal)
Gönderiler: 60
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Oktay bey merhaba;

öncelikle cevap verdiğiniz için  teşekkür ederim.Benim 60/B ile ilgili sıkıntım ürünün sürekli conserve moda geçmesiydi bunun sebebi olarak ip-mac binding yapmam olabilir zira ipmac binding yapmadan önce cihazda böyle bir sorun yoktu bu durum sanısım cihazın işlemci yeteneklerinden dolayı olan bir sıkıntı çünkü teknik destek ekibi ipd ids ve antivirüsü kapatmamı tavsiye etmişti. 

 
Gönderildi : 21/12/2010 13:45

(@oktaykumas)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhaba,

Bu durum cihazın sizin network trafiğini kaldıramamasından kaynalanıyor. Belki çok fazla kural tanımı, belki Total network trafiğinin fazla olması olası nedenlerdir.

 
Gönderildi : 21/12/2010 14:28

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

<LÜTFEN> Forum kurallarını okuyalım.

 
Gönderildi : 21/12/2010 20:23

Paylaş: