Forum

Fortigate 50B G...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 50B Güncelleme ve İnternet Sınırlandırma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
374 Görüntüleme
(@Tatenen)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ÇözümPark üyeleri,

İş yerimde Fortigate 50B modelini kullanıyorum ve sizlere bir kaç sorum olacak.

İlk önce bağlantı şemasını yazayım; Modem doğrudan Fortigate'in wan1 portuna bağlı. Fortigate ve Client bilgisayarlar da doğrudan hub'a bağlı. Ayrıca fortigate'in lan portuna da wireless adaptör bağlı.

Fortigate çeşitli sitelere ulaşımı yasaklayacak şekilde yapılandırılmış.

1. Fortigate versiyonum v4.0.3,build0106,090616 olarak gözüküyor fakat support.fortinet.com sitesinde 4.0.4 ve 4.0.MR2 gibi versiyonların mevcut olduğunu görüyorum. Bu versiyonlara güncelleme yapmam gerekir mi? Gerekir ise Fortigate'in bunu kendiliğinden yapmasını sağlayabilir miyim? Kendim yapacaksam mevcut ayarların kaybolma riski var mı?

2. Yalnızca kendi bilgisayarımın sınırsız dolaşım yetkisine sahip olmasını nasıl sağlayabilirim? Bilgisayarıma sabit ip atamadan bunu gerçekleştirmem mümkün müdür? (Bunu gerçekleştirebilmek için FSAE yükledim fakat kullanamadım.) FSAE kullanarak gerçekleştirmek teknik bilgi gerektiriyor ise bilgisayarıma sabit ip atadıktan sonra sınırsız dolaşım yetkisini nasıl kazanırım?

3. İşyerimde 7 adet bilgisayar var. Bütün bilgisayarlar açık iken (gündüz vakitlerinde) internet hızım 0,700mbps'ye kadar düşüyor fakat benim kullandığım bilgisayar dışındakiler kapalı olduğunda (gece vakitlerinde) internet hızım 3,500mbps civarında ölçülüyor. Fortigate açık bilgisayar sayısına göre internet bağlantısını dağıtıyor olabilir mi? Evet ise, bunu nasıl iptal edebilirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/05/2010 02:00

(@KemalAKBALIK)
Gönderiler: 223
Estimable Member
 

Merhaba

1- Version update yaparken cihaz içindeki config uçmaz ama her ihtimale karşı backup almanızı öneririm 

2- Kendi bilgisayarınızın ayrı bir policy den yani yetki sınırlaması olmadan çıkmasını istiyorsanız eğer bunun için firewall - address kısmından kendiniz için bir address yaratmanız gerkiyor daha sonra bu ip adresi için bir policy oluşturmanız gerekiyor nasıl policy oluşturacağınızı bilmiyorsanız eğer çözümparkta bununla ilgili makalelerimiz mevcut oradan yararlanabilirsiniz Fsae kullanmak istiyorsanız eğer bunun için teknik destek almanız gerekir bir firmadan 

3- Internet hızınız kaç megabit ise bunu kullanabilirsiniz cihaz üzerinde bu tür ayar var ama default olarak gelmiyor o şekilde ama siz diyorsunuzki 7 makine interneti kullanmadığı zaman ben 3.5 mbps kullanıyorum interneti bu şekilde olmaması lazım 

Selamlar 

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:21

Paylaş: