Forum

Fortigate 50B OS pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 50B OS problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
329 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Fortigate 50b ile şöyle bir problem yaşamaktayım; yeni çıkan firmware update etmek istedim mr7 patch5 e kadar yükeselttim buraya kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Fakat os yi 4.0 çektikten sonra cihaz ıp dağıtmamaya başladı yani cihaza ulaşamıyorum şu anda. Elle ıp vermeme rağmen ping atamıyorm haliylede cihaza bağlanamıyorum.


Acaba 50b nin forti OS 4.0 desteğimi yok. Ve ben bu cihaza tekrar nasıl ulaşabilirim. Console yardımı ile cihaza nasıl reset atabilirim. Bu konularla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Herkesten şimdiden Allah razı olsun.


 

 
Gönderildi : 05/06/2009 13:43

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

selam
fortigate 50b v4 desteği var
sizin sorununuz fortigate v4 e geçişte yaklaşık 5-10 dk bekleme sürenizi tamamlamayıp cihazı elle kapatıp açtığınızı düşünüyorum.
bu tarz geçişlerde ara sürümleri geçmeniz önemli bir faktördü ve siz bunu yapmışsınız.
2. bir factor de geçiş esnasında cihazı console ile takip etmek
yapmanız gereken console kablosunu bağlayın ve hyperterminal ile takip edin.
işlemlerin nasıl olduğunu izlemekte fayda var.


şu anki sorunu önce console ile bağlanıp config system interface deyip edit internal  deyip sh yazın ve cihaz ip adreslerini görün
selamlar

 
Gönderildi : 10/06/2009 15:42

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yardımlarınız için teşekkür ederim Savaş bey. V4 e tftp den yükleme yaptım buraya kadar bir sıkıntı yaşamadım  daha sonra daha önceden almış olduğum configürasyon yedeğini yükledim yükledikten sonra sorunlar yaşadım vaktimde olmadığı için tekrar v3 patch 7 ye döndüm. Daha uzun bir vakitte v4 e yükseltip sıfırdan yapılandıracağım. Herşey için çok teşekkürler. Bu arada sizden başka bir konu hakkında yardım almak isterim. Elimde zyxel 660 hw modem var bridge modda birçok kez denememe rağmen çalıştıramadım. Acaba bridge moda almadan atıyorum dışarıdan bağlanmak istediğim zaman direk nasıl fortigate ulaşabilirim varmı böyle bir çözüm yani mesela ıpım 212.154.23.254 tıkladığım zaman modem yerine direk fortigatin arayüzüne ulaşabilirmiyim. Çünkü uzak masaüstü yapmam gerekiyor servera fakat önce modemi gördüğü için modemde ve fortigatte gerekli ayarları yapmama rağmen bağlanamıyorum.


Bu konu hakkında yardım edebilirseniz çok teşekkür ederim.  


Kolay gelsin. Elinize emeğinize sağlık.....

 
Gönderildi : 11/06/2009 19:06

Paylaş: