Forum

Exchange Server Ima...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server Image Restore sonrası Componentler Inactive

burak bilge
(@burakbilge87)
Üye

Merhaba herkese,
Exchange Server 2013 üzerine CU23 yükleme sırasında hata aldım ve sonra Image backuptan aynı gün olan yedeğime geri döndüm. Gönderilen mailler Outlook ta Drafta kalıyor ve kontrol ettiğim Servercomponentler inactive durumda ve hiçbir şekilde active olmuyor.
Image restore sonrası yapmam gereken farklı bir ayar varmıdır? yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler şimdiden.

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 14/03/2021 14:25

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Selam, muhtemel bakım modunda taklımış olmalı, imajdan dönmek ne yazık ki doğru bir yöntem değil ama bu durumda sizin çok bir seçeneğiniz yok gibi, bunu çözmek için olay günlüklerini kontrol edip neden bileşlenlerin bakım modunda kaldığını öğrenmeniz gerekli.

Yedekten döndüğünüz makine sadece exchange server ise onu domainden çıkarıp tekrar alın, secure channel password değişmiş olabilir ama bunları loglardan okumanız gerekli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/03/2021 14:57

burak bilge
(@burakbilge87)
Üye

Çok teşekkür ederim yanıt için,

Bende Restore etmek istemezdim ama CU9' dan CU23' e upgrade yaparken aşağıdaki hatayı aldım, çözemeyince yedekten döndüm :(.

Aşağıdaki hata ile daha önce karşılaştınız mı? Eski sunucum hala duruyor, eğer aşağıdaki sorunu çözebilirsem Restore edilen Sunucuyu silebilirim.

Error:
Installing product C:\Users\administrator.XXXX\Desktop\CU23\exchangeserver.msi failed. Fatal error during installation. Error code is 1603. Last error reported by the MSI package is 'The installer has insufficient privileges to access this directory: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\FrontEnd\HttpProxy\owa\auth\15.0.1497. The installation cannot continue. Log on as administrator or contact your system administrator.'.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 14/03/2021 15:03

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Aslında basit bir yerki hatası gibi, sanırım yüklemeyi runas admin ile çalıştırmadınız veya ilgili dizin için yüklemeyi çalıştıran kullanıcı yetkiis yokmuş, keşke yetkiyi verip setup' ı bir kez daha çalıştırsaydınız, şimdi durumunuz muhtemel bunda daha sorunlu.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/03/2021 15:06

burak bilge
(@burakbilge87)
Üye

Runas ile setupı çalıştırmıştım ve C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\FrontEnd\HttpProxy\owa\auth klasörü için Domain Admin Administrator kullanıcımın yetkisi vardı.

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 14/03/2021 15:08

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

O zaman .net 4.8 yüklemediğiniz için olabilir, CU23 .net 4.8 ister ama sizin mevcut sürüm 4.8 desteklemez. ondan önce 4.8 yükleyin yoksa yükseltmeyi yapın. Yani CU gereksinimleri eksik kalmış.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/03/2021 19:27

burak bilge
(@burakbilge87)
Üye

Çok teşekkür ederim, o şekilde deneyeceğim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 15/03/2021 08:28

CumhurAltan
(@cumhuraltan)
Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @burakbilge87

Çok teşekkür ederim yanıt için,

Bende Restore etmek istemezdim ama CU9' dan CU23' e upgrade yaparken aşağıdaki hatayı aldım, çözemeyince yedekten döndüm :(.

Aşağıdaki hata ile daha önce karşılaştınız mı? Eski sunucum hala duruyor, eğer aşağıdaki sorunu çözebilirsem Restore edilen Sunucuyu silebilirim.

Error:
Installing product C:\Users\administrator.XXXX\Desktop\CU23\exchangeserver.msi failed. Fatal error during installation. Error code is 1603. Last error reported by the MSI package is 'The installer has insufficient privileges to access this directory: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\FrontEnd\HttpProxy\owa\auth\15.0.1497. The installation cannot continue. Log on as administrator or contact your system administrator.'.

Selamlar @burakbilge87 ,

 

Maalesef Exchange Sunucunuz enfekte olmuş ilgili dizinin  ntfs  güvenlik ayarlarını  değiştiriyorlar  haftasonu  bir exchange 2013 cu23  yüklemesi  yaparken  farkettim everyone read   yetkisini  kaldırıp authenticated  users  read / system full ve domain administrator full yetki vererek  kuruluma  devam   edebilirsiniz. Sonrasında  mutlaka Microsoft un yayınladıgı  scripti  çalıştırarak  enfekte  olup   olmadıgınızı  kontrol edin.

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/03/2021 09:06

burak bilge
(@burakbilge87)
Üye

Merhaba Cumhur Bey,

4688 Event ID logu oluşmuyor. Bu konuda nasıl emin olabiliriz?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 15/03/2021 12:47

Paylaş: