Forum

Exchange de Queue d...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange de Queue daki mailler

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
(@aliolgun)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2003 kullanyorum, ama acemiyim henuz, bazen Queue da mailler toplaşır ya. Şunu sormak istiyorum, bir mailin Queue a da bekleme nedeni ne olabilir, yani pek cok sebebi olabilir de yazacağım senaryodaki gibi olursa girer mi acaba?


Senaryo1: Mail serverım mailin gonderilecegi domainin mailden sorumlu serverının MX kaydını ve IP adresini DNS den bulur, ama mailservera ulaşamıyordur, bu durumda maillerin Queue da beklemesi normal mi?


Senaryo2:Mail serverım mailin gonderilecegi domainin mailden sorumlu serverının MX kaydını ve IP adresini DNS den bulamazsa Queeu da beklermi ?


Bir de Queue ya bir mail girmişse ne kadar zaman aralıklarıyla gitme teşebbusunde bulunur, mesela 10 dakkada 1 gibi, bir ayar yapabilirmiyiz acaba?

 
Gönderildi : 14/11/2008 20:52

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

ilk 2 neden olarak sayılamaz. Çünkü kullanıcıya anında hata mesajı döner. Karşı tarafa ulaşamadım gibi.

Queue da mailin en çok bekleme nedeni DNS, firewall problemidir. Kullanıcıların attıkları mail sizin DNS serverınızda ki problemlerden dolayı iletilmez ve orada yer işgal eder. (yeniden gönderilmesi için) ör: firewall dan 25 portu kapanmıştır yahut virüs girmiştir yahut herhangi bir nedenden dolayı bir şekilde DNS server dış dünya ile iletişimi kuramaz

ikinci önemli neden ise Exchange Server makinesine trojen/virus bulaşmasıdır. Bunlar habire dış dünyaya atıyorum 1 dakikada 100 tane spam mail göndermek isterler ama bazıları gider çoğu gidemez ve queue da bekler.

Queue da bekleyen mailler ilk denemesi 10 dakika sonra olur, ikinci denemede 10 dakikadır 3. deneme 10 dakikadır 4. denemede 15 dakikadır. Bunlar default değerlerdir. Değiştirilebilir

System Manager --> Administrative Group --> F.A Group -> Servers --> server ismi --> Protocols --> SMTP --> Default SMTP Virtual  Server --> sağ tık özellikler --> Delivery tabına geçin burada göreceksiniz.

 
Gönderildi : 15/11/2008 05:16

Paylaş: