Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 Kuyruğun sürekli büyümesi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
777 Görüntüleme
(@cevahirefendioglu)
Gönderiler: 100
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Değerli Arkadaşlar, Bugün yaşadığım sorun ve çözümü ile ilgili yaşadıklarımı aşağıda anlatmya çalıştım. Belki birilerinin ihtiyacı olur.

 

Bugün Exchange Server 2010 da başıma gelen bir olayı anlatayım. Öğlen saatlerinden sonra Exchange serverde kullanıcılar Outlooklarda bağlı gözüküyorken mail gönderdiklerinde bir hata almıyorlar sanki her şey yolunda gibi.

Fakat; bir süre sonra maillerin ulaşmadığını kendi içimizde hatta kendi kendime attığım mail de gelmiyordu. Exchange Sunucuya baktığımda kuyrukta hiçbir mail gözükmüyor. Exchange Mangment Consol'dan kuyruğa baktığımda yine kuyruk boş. ilginç olan bir durum neden hiç mail yok.

Servislerden Exchange Transport Servis ve diğerler servislerinde Start durumda olduğunu görüyorum. Fakat C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\TransportRoles\data\Queue log dosyaları sürekli artıyor. Exchange Transport servisi restart ettiğimde starting de kalıyordu. 

Exchange Trasport servisini durdurupC:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\TransportRoles\data\Queue  "Queue" ismini değiştirip tekrar start ettiğimde servis start oluyor. Sonrasında mailler gelmeye başlıyor. Yalnız buraya dikkat mailller gelmeye başladı. 20 DK da mail.que dosyası 3 GB data boyutu aşıyor yine aşağıya doğru 1000'inüzerinde txt log dosyaları oluşmaya başlıyor

 

C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\TransportRoles\data\Queue içine baktığımda kuyruğun ve mail.que dosyasının yine hılzlıca büyüdüğünü gördüm.  Yaklışık 3-5 dk sonra yine mailler gelmemeye başladı. Yukarıdaki kırmızı renkli yazdığım satırı tekrarladığımda yine bir süre düzeliyor sonra yine gelmiyor. Bu işlemleri akşam mesai saatleri sonrası yapıyorum yalnız.Acaba dedim içeride bir bilgisayar virüs, zombimi oldu ne oldu diye. Fakat tüm bilgisayalar kapalı olduğu için o şıkkı elemiştim ve kuyrukta bekleyen maillerde yoku.

Event Loglarda aldığım tek hata MSExchangeTrasport EventID: 15004 hatası.  Sunucu işlemci normal, ram normal, Netowrk Utzl. normal duruyordu.

 

ÇÖZÜM; Sunucuyu incelerken EMC\Organization Configuratin\HubTransport\Anti-Spam tabındaki tüm servisleri Disable konuma getirdim. Tekrardan kırmızı satırdaki işlemleri tekrarlayıp işlemin sonucuna baktım. Şu ana kadar yaklaşık 50 dkdır problem çıkmadı.

 

Anlayamadığım Hub Transport Exchange- Anti-Spam servislerin böyle bir şey yapmasının sebebi nedir?. Loglara bir şey düşmemiş göremedim. Bir uyarı yada hata mesajına ulaşamadım.

 

Yine anlamadığım kuyruktaki mailleri sildiğim halde öncesinde gönderdiğim mailler geliyor. Neyi atladığımı anlamadım. Gelsin tabiki güzel de bu mailleri nerede tuttuğunu bulamadım. Galiba maili gönderiyor DB yazıyor fakat bir şekilde mail gitmiyor diye düşünüyorum(Yanlışta düşünebilirim).

 
Gönderildi : 26/02/2019 02:58

(@erdogantemur)
Gönderiler: 393
Keyif adamı 🙂
 

Paylaşım için teşekkürler.

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

 
Gönderildi : 26/02/2019 04:03

Paylaş: