Forum

SPF kaydı bir t...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SPF kaydı bir türlü olmadı

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@helper)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba; spf kaydını yapıladırmak için gerekli adımların uygulanmasına rağmen hiç bir olumlu çözüm üretemedik. Ayrıca bu kaytıların oluşturulması ve (senderid@microsoft.com ) gelen formun doldurulması sonrasında  aktif olabilmesi için bir kaç haftanın geçmesi gerekiyormuş. Oysa uzun zamandır beklememize rağmen halen hotmail yahoo v.b yerlere mail gönderilemiyor. Mevcut durum için ne yapabiliriz. Teşkkür ederim.


 


 Yapılan işlemler;


[email protected]  adresine domani yapımızı anlatan bir mail gönderdik.


V=spf1 mx ip4:(İp numaram) mx:mail.(domani adım) -all  (Burdaki kaydın aynısını DNS taradında yapılmıştır)
 
Server name: 
 
Domain name: 
 
IP NO: 
sonrasıdan SENDERID den bize mail geldi.


Thank you for writing to Sender ID Management Team. My name is Jose Mari and I understand that you wish to join the Sender ID Framework program. I know how important this will be.


 

 
Gönderildi : 30/10/2008 13:43

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba,

SPF kaydının doğruluğunu yine MS sitesinden teyit edebiliyor musnuz?

domain isminizi buradan yada özelime atarsanız bende kontrol edebilirim

artı olarak PTR kaydınızın olduğuna, spam listlerde olmadığınızdan ve clientların spam mail göndermediklerinden emin olmalısınız.

 
Gönderildi : 31/10/2008 00:25

(@YusufCagan)
Gönderiler: 96
Estimable Member
 

telekom dan Reverse DNS kaydı yapırdığınız takdirde SPF ile uğraşmanıza gerek kalmıyor.Telekoma bir mail atıyorsunuz 1 gün içerisinde size dönüş yapıyorlar zaten,sonrası içinde kara listelere eklenmek gibi bir durumunuz söz konusu olmuyor

 
Gönderildi : 31/10/2008 01:03

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

telekom dan Reverse DNS kaydı yapırdığınız takdirde SPF ile uğraşmanıza gerek kalmıyor.Telekoma bir mail atıyorsunuz 1 gün içerisinde size dönüş yapıyorlar zaten,sonrası içinde kara listelere eklenmek gibi bir durumunuz söz konusu olmuyor


Merhaba ;


Verdiğimiz bilgilerin eğer doğrulugundan emin değilsek bence emin konuşmayalaım ki daha sonradan postları okuyan kişiler yanlış bilgilendirilmesin.


SPF bir mail auth çeşitidir  ve spam mail dolaşımını engellemesi için düşünülmüştür. Eger bir domain mail alırken SPF kaydına bakıyor ve eger yok ise mailleri alabilir yada reject edebilir. Örnek verecek olursak aol.com SPF kaydınız yok ise mail atamazsınız.


Turktelekomun IP lerinin spam listlerde olması olmaması aslında artık çok önemli değil bunun sebebi ise bir RBL telekomun otonom numarasını direk spam lislere almasıdır. Bu ne demek oluyor ; Telekoma ait bütün ipler spam yapıyor demek olur ve eger bir mail sunucusu o RBL yi check ediyorsa sizin mailinizi reject edebilir. Gene örnek vereyim ismi geçen RBL uceprotect firmasının TTNET e ait olan AS9121 numaralı otonom numarasını listesine almasıdır. TrendMicroda bü listeyi kontrol eder...


http://www.uceprotect.net/en/rblcheck.php  bu görüntüde baya baya kötü durumda oldugumuzu açıklıyor aslında...


 

 
Gönderildi : 31/10/2008 03:47

Paylaş: