Forum

Exchange 2016 Send ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2016 Send As Permission Problemi.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,783 Görüntüleme
(@VahapOc)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

1. Yapmak istediğim:
Bir mail grubu adına, bazı kullanıcıların mail gönderebilmesi. (Grup adı:[email protected] olsun. Bu mail adresi adına [email protected] mail atabilsin.)

2. Yaptığım işlem:
Exchange Server 2016 GUI arayüzünde, Recipients>Groups>Mail grubunu seçiyorum([email protected])>Edit'e tıklıyorum>Group Delegation>Send on Behalf kısmına gelip +'ya basarak, bu mail grubu adına mail gönderecek adresleri ekledim. ([email protected])

Ancak buna rağmen Outlook üzerinde From kısmına [email protected] (mail grubu adresini) seçip mail gönderdiğimde permission hatası veriyor.

Hata detayı:

This message could not be sent. Try sending the message again later, or contact your network administrator. You do not have the permission to send the message on behalf of the specified user. Error is [0x80070005-0x0004dc-0x000524].

Ancak permission tanımı mevcut. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Aynı Exchange üzerinde daha önceden beri olan gruplara aynı tanımı yaptığımda o gruplardan mail gönderimini yapabiliyorum.
Ayrıca şöyle bir detay fark ettim. Outlook'um üzerinde Global Address List üzerinde grup mail adresi gözükmüyor ancak Exchange üzerindeki Address List'te gözüküyor.

 

Dipnot:Mail grubuna dışarıdan mail gönderebiliyorum, aktif durumda.

 
Gönderildi : 20/04/2018 15:20

(@zaferisik)
Gönderiler: 73
Trusted Member
 

Merhaba

 

Permission işlemini poweshell ile dener misiniz. başarısız olursa paylaşır mısınız.

 

Add-ADPermission UserMailbox -ExtendedRights Send-As -user UserWhoSends
 
Gönderildi : 20/04/2018 17:12

(@VahapOc)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 

Permission işlemini poweshell ile dener misiniz. başarısız olursa paylaşır mısınız.

 

Add-ADPermission UserMailbox -ExtendedRights Send-As -user UserWhoSends

Zafer Bey merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim. Sorunun Exchange üzerinde olan address bookun, Outlook tarafından çekilememesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki: Daha önceden oluşturulmuş mail adresleri, [email protected] mail grubunu adres listesinde göremiyorken, bugün test etmek için oluşturduğum [email protected] mail adresini Outlook'a kurduğumda güncel adres defterini çektiğini gördüm.

Sonra bu mail adresini [email protected] 'un tanımlı olduğu Outlook programı üzerine ikinci mail adresi olarak kurdum. Yeni açtığım mail adresi güncel adres defterini çekti ve çektiği gibi [email protected] üzerinden [email protected] mail adresi adına gönderimi denediğimde gönderim sağladım. Ne zaman ki Outlook'tan yeni açtığım mail adresini remove ettim, aynı hatayı almaya başladım.

Eski mail kullanıcılarının Outlooklarına güncel adres defterini nasıl gönderttirebilirim? Exchange'in adress book listesinde son eklediğim mail grubu mevcut ama Outlook üzerinden güncel adres defterini indir dediğimde bu güncellemeyi çekmiyor. (1 gün geçti ancak hala çekmedi.)

 
Gönderildi : 21/04/2018 03:32

(@muratuzun-2)
Gönderiler: 577
Noble Member
 

Send as yetkisini AD üzerinden security kısmından kişiyi ekleyip verirseniz sorun ortadan kalkacaktır.

 
Gönderildi : 25/04/2018 16:55

Paylaş: