Forum

Exchange Backup
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Backup

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
623 Görüntüleme
(@OrcunEcevit)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Şirkette exchange 2013 Enterprise kullanıyoruz. 5 adet DB ve 2 adet sunucum var DAG yapılı. Sunucular sanal, vmware üzerinde çalışıyor. veeam ile backup alıyorum fakat;

 

gectiğimiz kasım - aralık ayında 1 nolu exchange sunucusunun database partitionunda disk hatası aldım bu hatadan sonra 2 adet database sürekli dismounted olmaya başladı. exchange sunucuları tekrar kurduk, yeni databaseler yarattık derken geçtiğimiz hafta çarşamba günü tekrar database partitionu disk hatası vermeye başladı ve şimdi yine 2 adet database dismounted oluyor. 

 

Diskleri yaratırken thick eager zero olarak yaratıyorum. boyut 1.2 TB. bu sorunun artık veaamden kaynaklandığını düşünüyorum aynı problemi moskova ofisimde de yaşıyorum onun da database partitionunda disk hatası alıyorum. 

 

veeamde yedek alırken application-aware processing enable ediyorum logları silmesi için. hiç bu hatalarla karşılaşan oldu mu? 24 tane sunucum var veeam ile yedek aldığım SQL sunucularım dahil ve hiç birinde böyle bir disk hatası almadım ama 2 seferdir exchange sunucularının database diskinde problem yaşıyorum. 

 

Exchange sunucusu için backup önerisi olan var mıdır? onu kurup deneyeyim

 

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi haftalar.

 
Gönderildi : 12/02/2018 14:15

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Öncelikle logları incelemek gerekli. Muhtemel storage kaynaklıdır. Pek veem kaynaklı bu tür sorunlar görmüyoruz. Ama disklerinizin performansı anlık olarak yetersiz geliyor ise özellikle snapshot alırken vs veeam tetiklemiş olabilir ama asıl sorun storage kaynaklıdır. Size önerim benim PAL performans makaemi inceleyerek PAL ile bir performans raporu almanızdır. Bu raporda zaten disk konusunda yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Birde DB bu hale geldiğinde ki application ve system loglarını da not almanız önemli tabiki.

https://youtu.be/kf88NH2c-KE?si=Xuo65d6nz2KHb2aZ

Bu ileti 4 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 12/02/2018 23:45

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Selamlar,

Danışmanlığını verdiğimizi  bir müşterimizde benzer  bir  sorun yaşamıştım.  Dosya sistemi ile alakalı idi güncellemeler vs.  ne durumda ? biz  LUN değiştirip  yeni bir  partition ile yeni DB'lere  move  ederek sorunu çözmüştük ki siz de  benzer şeyleri  yapmışsınız..

Veeam'ın  güncel versiyonunu  kullanıyorsanız  ve hatanın  veeam kaynaklı oldugunu  düşünüyorsanız  size önerim veeam agent ile kurulum  yapıp  backup almayı deneyin, şayet sorun oluşturmuyorsa ok dir.

Önce  Sorunun Doğru yerde adreslemeniz lazım. 

 
Gönderildi : 13/02/2018 01:45

Paylaş: