Forum

Exchange 2013 Activ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2013 ActiveSync Test log

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
Erhan KARAHAN
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Exc 2013 üzerinde active sync testi aşağıdaki gibidir.Eksik olan kısım nedir acaba ? Sertifika kurulumu yaptım.Uzak sunucu tarafında ayarlar yapılmış durumda.Uzak sunucu olarak Natro kullanıyorum.Exchange tarafındaki ayarlar sorunsuz yapıldı.

 

 

Iphone üzerinde kurulum yapmak istediğimde hesap bilgileri doğrulanamadı hatası alıyorum.

 

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 09/09/2017 17:58

Recep YÜKSEL
(@recepyuksel)
Gönderiler: 1895
Üye
 

Merhaba,

DNS sorunu var gibi gözüküyor mxtoolbox üzerinde erhankarahan.com domain adı çözümlenemiyor şuanda. DNS ayarlarınızı kontrol edebilirmisiniz?

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 09/09/2017 18:09

Erhan KARAHAN
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

DNS sorunu var gibi gözüküyor mxtoolbox üzerinde erhankarahan.com domain adı çözümlenemiyor şuanda. DNS ayarlarınızı kontrol edebilirmisiniz?

Saygılarımla.

 

Evet Recep bey mxtoolbox da çözümlenemiyor.Fakat intodns den kontrol ettiğimde çözümleme yapılıyor.Ek olarak dışardan Owa çalışıyor mesela.

Sadece Türk Telekom tarafında henuz reverse kaydı aktif halde değil. Bu nedenden kaynaklanabilir mi acaba ?

 
Gönderildi : 09/09/2017 18:24

Recep YÜKSEL
(@recepyuksel)
Gönderiler: 1895
Üye
 

Merhaba,

mxtoolbox'ında sorunsuz çözmesi gerekir, telekomdaki kaydın çok önemli olduğunu sanmıyorum. Firewall'da dışarıdan içeri sadece 443 portunumu açtınız? Yada şöyle sorayım exchange için gerekli tüm portları açtınızmı?

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 09/09/2017 18:34

Erhan KARAHAN
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

mxtoolbox'ında sorunsuz çözmesi gerekir, telekomdaki kaydın çok önemli olduğunu sanmıyorum. Firewall'da dışarıdan içeri sadece 443 portunumu açtınız? Yada şöyle sorayım exchange için gerekli tüm portları açtınızmı?

Saygılarımla.

 

Exchange sunucuya 80,443,25,110,995,587 portları  yönlendirilmiş durumda. Natrodan da kontrol ettim dediğiniz gibi fakat sorun yok gözüküyor.Ayarlar da aşağıda mevcut.

 

 

 

 
Gönderildi : 09/09/2017 18:50

Recep YÜKSEL
(@recepyuksel)
Gönderiler: 1895
Üye
 

Merhaba,

Firewall ayarlarınızı kontrol edebilirmisiniz? Örnek olarak telnet ile 25 portuna gitmeye çalışıyorum portlar kapalı hatası alıyorum sorununuz firewall tarafında olabilir.

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 09/09/2017 19:30

Erhan KARAHAN
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Firewall ayarlarınızı kontrol edebilirmisiniz? Örnek olarak telnet ile 25 portuna gitmeye çalışıyorum portlar kapalı hatası alıyorum sorununuz firewall tarafında olabilir.

Saygılarımla.

 

 

Az önce yaptığım smtp testi ve gmail üzerinden erhankarahan.com a mail göndererek owa üzerinden test ettim.Mail iletişimnde bir sorun gözükmüyor.sizde nasıl hata verdi anlamadım ?

https://imgur.com/a/FRBIA

Yanlız adres erhankarahan.local olarak gözüküyor normalmidir ?

 

 

 
Gönderildi : 09/09/2017 20:10

Paylaş: