Forum

Online mail hosting...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Online mail hosting ten Exchange 2013 geçişi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
440 Görüntüleme
(@MahmutCuta)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yeni başladığım bir kurumda mailler Online mail hosting hizmeti veren bir firmadan alınmış ve kullanılıyor. (mail.capitalbank.com.tr)

Yeni bir Exchange 2013 kurulumu yaptık ve mailleri burdan transfer etmek istiyoruz.

Ben kurumunbaşka başka bir domain adresinden (mail.kapitalbank.com.tr) mail alıp gönderecek şekilde tüm ayarlamalarımı yaptım.  

Yalnız geçiş konusunda endişem var. Şöyle ki:

DNS ve MX kayıtlarını + Exchange te mail flow kısmından gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra online mail hosting yerine artık mailler bizim exchange e düşecektir.

Fakat kullanıcı tarafında outlook larda ne gibi değişiklik yapacağım konusunda endişeliyim (outlook mail ayarları + mailbox) bir de kurumda yaklaşık 250 kişi olduğu için tek tek kullanıcıları gezmek çok zaman kaybı yaratacaktır.

Bu konuda daha önce benzer geçiş yapan oldu mu acaba ?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/08/2017 20:02

(@cumhuraltan)
Gönderiler: 703
Üye
 

Selamlar ;

 

Group Policy  kullanılarak belirli veya bütün kullanıcılarda otomatik olarak yeni bir outlook profili  oluşturulup bu profilinde kurmuş olduğunuz  Exchange sistemine kullanıcı outlook u acmasıyla  otomaik mail  hesabını  kurmsı sağlanabilir. Mevcuttaki pst  dosyları da  Exchange  üzerinde  ilgili  kullanıcı mailboxlarına import edilerek kullanıcıları gezmeden  geçiş işlemi tamamlanabilir.

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 24/08/2017 06:15

(@sametileli)
Gönderiler: 79
Estimable Member
 

bu konularda çok bir bilgili değilim fakat başımıza geleni söyleyeyim yeni alan adli bir exchange server kurduk tüm kullanıcıları sildik ve yeni kullanıcılar oluşturduk. buraya kadar hiçbir sıkıntımız yok. bütün domain makinaları yeni alan adına geçirdik bunda da bir sıkıntı yok fakat outlookta eski kurulu olan mail adresleri outlook profili üzerinde sorun çıkardı ve tek tek bütün makinalarda eski mail profilini kaldırıp yeniden profil oluşturduk.eski mailleride veeam backup ile pst dosyası çıkartıp isteyenin yeni mail kutusuna import ettik. bu açıdan biraz önce söylenen gpo ile outlook profili kurulması mantıklı geliyor.kolay gelsin

 
Gönderildi : 24/08/2017 19:38

Paylaş: