Forum

Outlook 2016 ekli d...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2016 ekli dosya sorunu

10 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
472 Görüntüleme
(@SerdarGuley)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Exchange server 2010 SP3 on premise bir yapıda Outlook 2016 'da ekli mail gönderimi yaptığımız zaman mail eki karşı tarafa bozuk gidiyor ve açılmıyor. Owa üzerinden gönderildiği zaman sorun yok, Office 2013 kurduğumuz zaman bu sorun yaşanmıyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu?

Teşekkürler

 

 

 
Gönderildi : 29/08/2016 14:49

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Bilinen bir sorun değil, bu nedenle o bilgisayar, kullanıcı, profil veya ek ile ilgili bir durum.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/08/2016 14:56

(@SerdarGuley)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan Hocam Selam,

 

İşin garibi sadece 2016 versiyonda bu durum söz konusu, faklı bilgisayarda aynı accaunt'ta  sorun yok. Addon, Antix, profile vs.. herşeyi denedim çözüm olmadı, 2013 versiyonda aynı bilgisayarlarda sorunun düzelmesi beni acaba 2016'da bir bug'mı var şüphesine itti..

 

 
Gönderildi : 29/08/2016 15:07

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Peki başka bir bilgisayayarda 2016 ile denedin mi?

Birde 2010 SP3 RL nedir?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/08/2016 16:12

(@SerdarGuley)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bazılarında aynı durum var, bazılarında yok. Ama gün geçtikçe sayı çoğalıyor 🙂  Outlook 2016 ile bağlantılı olduğu kesin ama çözüm bulamadım, şuan 2013 kurarak geçici olarak sorunu gideriyorum bakalım..

 
Gönderildi : 31/08/2016 10:45

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

o zaman pek çok yerde işe yarayan bir çözüm olan güncelleme yapalım

1 - outlook son sürüm mü SP, RL?

2 - uygun bir gece yedek aldıktan sonra Exchange e güncel RL geçer misin

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/08/2016 13:36

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Bu arada bazılarında yok derken, yani bazı kullanıcılarında outlook 2016 ile Exch 2010 çalışıyor ise aslında sunucu tarafını hiç kurcalamaya gerek yok, demek ki outlook sürümü, dil, eklenti veya av farkı kaynaklı olabilir, tabiki ekler de çok önemli sorun olmayan kişi ile sorun olan kişi belki boyut olarak, dosya uzantısı olarak veya içerik olarak farklı ekler gönderiyordur.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/08/2016 13:37

(@SerdarGuley)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Şuan için sorun çözüldü, office uninstall edip tekrar install edince sorun düzeliyor, ama neyin sebep olduğunu çözemedim.  Bir gelişme olursa çözüm ile ilgili bilgilendirme yapıyor olacağım, ilginiz için teşekkkür ederim. Selamlar..

 
Gönderildi : 31/08/2016 15:09

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

süper, çok sevindim, keşke daha kolay bir yol olsa, eklentileri unutmayın önce full onları kaldırın, mesela outlook /safe ile açıp deneyin düzeliyor ise kesin eklentdir

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/08/2016 17:44

(@SerdarGuley)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

İlk denediğim onlar oldu zaten ama nafile, teşekkürler..

 
Gönderildi : 31/08/2016 18:38

Paylaş: