Forum

Exchange 2010 Otoma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Otomatik Rapor gönderimi hakkında yardım

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@cemaldemirsu)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

 

SAP sisteminde Satınalma Siparişi oluşturduktan sonra ( bilenler için yazıyorum, ME21 & ME21N transactionları ile ), mail tetikleyip ilgili kişiye mail attırıyoruz.

Sorum şu;

Mail attırdığımız zaman ve de mail SAP`den çıktıktan sonra, exchange server`in gönderip göndermediğini kontrol edebilmek istiyoruz. veya exchange üzerinde periyodik olarak çalışan specific kullanıcı / subject / body kısımlarını veya göndereni filtreleyen bir rapor yapıp yine ilgili kişilere mail attırabilmek için herhangi bir fkri olan arkadaş var mıdır yardımcı olabilecek olan diye siz değerli meslektaşlarımıza danışmak istedik.

Örneğin,

SAP`de gönderilecek mail adresini yanlış bile girsek, SAP bu mail adresinin yanlış olabileceğini anlayamıyor maalesef bildiğim kadarı ile. Bu durumda işi, exchange üzerinden çözmek daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

 

Saygılarımla,

Cemal,

 
Gönderildi : 15/06/2016 16:21

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Cemal,

Ne yazık ki Exchange Server üzerinde böyle bir kontrol noktası yok, ancak aklıma gelen

 

1 - message tracking loglarından mail from bazlı günlük zamanlı PS çalıştırarak SAP nin gönderdiği mailleri bir yere kayıt edebilirsiniz.

2 - Mail adrsi eğer yanlış ise NDR dönecektir, bu NDR mail gönderen adrese döner, ama sanırım SAP relay yaptığı için posta kutusu yok, varsa bile ona düzenli girip yine NDR için bakmak lazım

Ben bankada çalışırken benzer bir durum vardı ve ne yazık ki bunu Exchange ile değil yazılım noktasında çözmüştük, aracı bir firma bir yazılım yazmıştı, bizim CRM den milyonlarca müşteriye giden maillerden dönen NDR ları POP3 ile bağlanıp posta kutusundan okuyup ona göre mail adresi yanlış veya eski diye pazarlama ekibine dönüyordu

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 17/06/2016 00:25

Paylaş: