Forum

Exchange üzeri...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange üzerinde mail boxların ikincil aliaslarını görme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
396 Görüntüleme
(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Sistemimizde Exchange 2013 kullanıyoruz. Exchange ilk kurduğumuz zaman bazı kullanıcıların eski mail adresleri, yeni mail adresleri üzerinde alias oluşturularak eklenmişti. Şimdi onları kapatmak istiyoruz. Fakat yüzlerce kullanıcı içinde hangisine ikinci alias eklenmiş bilmiyoruz. Kendi AD kimliğinden farklı olan aliasları bulmanın kolay bir yolu var mıdır ?

Örneğin: AD kullanıcı adı ali.veli

Şu andaki mail hesabı [email protected]

Eski mail hesabı: [email protected] 

Bu [email protected] adresini kolay yoldan nasıl bulabilirim ?

 
Gönderildi : 07/04/2016 13:31

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Ahmet Bey,

 

Aşağıdaki powershell komutları ile kullanıcı hesapları üzerinde tanımlı olan email adreslerinin listesini çekebilirsiniz. Çıktı csv uzantısı olacağı için Excel programı ile açarak incelemeleriniz gerçekleştirebilirsiniz.

 

Import-Module ActiveDirectory
Get-ADUser -Filter * -Properties proxyaddresses | select name, userprincipalname, @{L='ProxyAddress_1'; E={$_.proxyaddresses[0]}}, @{L='ProxyAddress_2';E={$_.ProxyAddresses[1]}},@{L='ProxyAddress_3'; E={$_.proxyaddresses[2]}},@{L='ProxyAddress_4'; E={$_.proxyaddresses[3]}},@{L='ProxyAddress_5'; E={$_.proxyaddresses[4]}},@{L='ProxyAddress_6'; E={$_.proxyaddresses[5]}} | Export-Csv -Path c:\proxyaddresses.csv -NoTypeInformation -Encoding utf8

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/04/2016 22:11

Paylaş: