Forum

Exchange 2010 Multi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Multidomain

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
300 Görüntüleme
(@SemiUnal)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar,

 

Exchange 2010 uzerinde birden fazla domain ile calismak istiyoruz. Accepted domain vede kullanicilara istenilen extra domain smtp adresleri ayarlandi ancak webmail vede SSL konularini nasil halletmemiz gerekir? SSL hatasi almadan istenilen domain icin webmail kullanmak istiyoruz Yardimci olursaniz seviniriz.

 

iyi calismalar

 
Gönderildi : 12/02/2016 14:38

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Semi Bey,

 

OWA üzerinde sertifika problemi yaşamamak için Exchange üzerindeki Virtual Directory'leri (VD) düzenlemeniz gerekir. Virtual Directoy üzerinde tanımlamış olduğunuz domain adı için SAN veya Wildcard SSL sertifika aldığınızda problem yaşamadan OWA üzerine erişim sağlayabilirsiniz.

 

Örn: Virtual Directory de OWA'ya erişim adresini "mail.domain.com" olarak belirlediniz. SAN sertifika alacaksanız seritifka içerisinde "mail.domain.com" adresinin olması gerekir. Eğer Wildcard sertifika alacaksanız "*.domain.com" şeklinde sertifika alacağınız için problemlemsiz bir bir şekilde OWA'ya erişim sağlayabilirsiniz.

 

Bilginize,

 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 13/02/2016 13:35

(@SemiUnal)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Umit Bey,

 

Peki Exchange uzerinde farkli domain'lari host etmek istersek nasil yapabiliriz?

 

Ornek: abc.com, zyx.com, qwerty.com

 
Gönderildi : 18/02/2016 13:59

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Semi Bey,

 

SSL sertifikasını sadece OWA erişimi için değil, mail hesaplarının otomatik bir şekilde kurulması için de kullanmanız gerekir.

 

abc.com, zyx.com, qwerty.com domainleri için otomaik mail kurulumu istiyorsanız aşağıdaki isimlerinde SSL sertifika içerisinde yer alamsı gereklidir.

autodiscover.abc.com

autodiscover.zyx.com

autodiscover.qwerty.com

 

abc.com veya diğer domainler OWA erişim sağlayacakları zaman Exchange sunucusu üzerindeki Virtual Directory'ler üzerinde belirlemiş olduğunuz domain adına global dns sunucusu üzerinde bir yönlendirme gerçekleştirebilirsiniz.

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 18/02/2016 23:15

(@SemiUnal)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederiz.

 
Gönderildi : 19/02/2016 12:21

Paylaş: