Forum

Active Directory Lo...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Log On To sonrasında Exchange Outlook ve Owa giriş problemi

Ufuk SAHIN
(@UfukSAHIN)
Üye

Merhabalar,

Mevcut yapımızdaki kullanıcıların sadece kendi bilgisayarlarında oturum açmalarını başka bilgisayarlarda oturum açmamalarını istiyoruz. Bunun için AD üzerindeki Log On To özelliğinde sadece kullandıkları bilgisayar adını yazdım daha sonra farkettim kullanıcılar mail girişi yaparken doğru olmasına rağmen şifreleri ile owa üzerinden mail sistemine erişemiyorlar. Bu problemi mail sunucuların adlarını yazarak düzelttim fakat dışarıdan outlook bağlantı yapacağım zaman şifre doğru olmasına rağmen hesabı kuramıyorum her seferinde şifreyi tekrar tekrar istiyor. Domain Controller sunucuların NETBIOS isimlerini ekleyerek çözüme gitmeye çalıştım fakat hala düzeltemedim bu problemi her seferinde şifre istiyor.

 

Ne yapabiliriz ? Daha önce bu yapıyı kullanan oldu mu ? Başka ne gibi hatalar alabilirim ..

 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 31/01/2016 13:40
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Aşağıdaki log dosyasını inceler misiniz lütfen?

C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\Logging\HttpProxy\RpcHttp

Ek olarak bu araç ile bağlantı denediğiniz zaman aldığınız hata nedir?

https://testconnectivity.microsoft.com/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/01/2016 13:59
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Merhaba,

Logon to kısmına Exchange Sunucularınızın ismini eklemeniz yeterli olacaktır. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/01/2016 15:38
Ufuk SAHIN
(@UfukSAHIN)
Üye

Zaten ekli olmasına rağmen açılmıyor 🙂 Domain controller sunucularıda ekledim hala açılmıyor. test.connectivty.microsoft.com sitesinde sadece sertifika wilcard diye bir uyarı var herşey yeşil

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 01/02/2016 00:40
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Logları kontrol ettiniz mi?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/02/2016 11:45
Paylaş: