Forum

Exchange 2010 Dag S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Dag Sunucu Yapılandırması Hk

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
342 Görüntüleme
(@MehmetDuru)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar , Exchange 2010 dag ile ilgili bir sorum var , bir adet exchange 2010 sunucumuz var aktif olarak çalışmakta (datacenter'de ) , bu sunucumuzu dag yapacağız yeni bir sunucu satın aldık (aynı datacenter'de ) fakat bu yeni sunucumuzu exchange 2010 dag olarak baştan nasıl kuracağız ? bu sorunun cevabını arıyorum , hemen hemen tüm exchange dag makalelerinde mevcut exchange sunucuların dag yapısı haline getirilmesi anlatılıyor , dag olarak yapılandırılacak bir exchange sunucusunun nasıl kurulacağı ve yapılandırılacağı belirtilmiyor .  Bu sebeple üstadlarım sizden ricam , mevcut exchange 2010 bir sunucuya , yeni satın alınmış başka bir sunucu ile dag yapısını kurmadan önce bu yeni sunucuyu nasıl kuracağız ? bu konu hakkında detaylı bilgi rica edeceğim.

 

Örnek : yeni sunucuya AD kurulacak mı ? DNS Kurulacak mı ? kurulacak ise domain ve dns adları ne olmalı ? mevcut exchange sunucusu ile aynı mı olmalı ? domain adını mail.xxx.com bu yeni sunucuya da resolve olarak yönlendirecekmiyiz ?

Şimdiden Teşekkürler.

 
Gönderildi : 18/01/2016 01:42

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33014
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Sunucu üzerine Exchange 2010 için gerekli bileşenleri kurduktan sonra Exchange Server 2010 MBX kurulumu yapın, bu konuda gördüğünüz gibi aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2009/07/05/exchange-server-2010-database-availability-group-dag.aspx

Sorunuzdan konuya çok uzak olduğunuzu anlıyorum, bu nedenle öyle düşündüğünüz gibi herşeyi noktası, virgülüne kadar anlatan DAG makalesi olmaz, çünkü DAG zaten temel windows server, cluster ve exchange bilgisi ister, bunlar olmadan kursanız bir bir aya bilemediniz patlar.

 

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 18/01/2016 12:53

(@MehmetDuru)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hakan Bey , Teşekkür Ederim, inceleyeceğim.

 
Gönderildi : 18/01/2016 13:52

Paylaş: