Forum

Outlookta ki maiile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlookta ki maiilerin OWA da gorünmesi

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
483 Görüntüleme
(@akinbeslan)
Gönderiler: 605
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,


Exchange ortaminda,kullanici desktop pc de outlook kullaniyor ve mailler exchange server da degil de pst lerde duruyor.Kullanici şahsi laptop ı ile mail trafigine devam etmek istiyor ancak laptop a outlook kurmak istemiyor,OWA dan bakmak istiyor.Ancak kullanicinin laptop'inda OWA yi actigimda inbox bomboş görünüyor.Benim istedigim kullancinin mailleri hem OWA da hemde ofisteki pc'nin outlook unda olsun.Bunun için ne ne yapmalıyım ?


Tesekkurler.

 
Gönderildi : 25/09/2008 14:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

sanırım maillerin kopyasını sunucuda bırak dersen amacına ulaşmış olusun fakat mail box şişecek bunu bir kaç kullanıcıda yaparsan sıkıntı yaratabilir.

 
Gönderildi : 25/09/2008 14:25

(@akinbeslan)
Gönderiler: 605
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Evet ama dedigin gibi mailbox şişecek,başka bir çözümü yokmudur ?

 
Gönderildi : 25/09/2008 14:43

(@RecepOzbek)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Dekstop'ta pst ye cekip koyasını sunucuda bırakabiliyorsanız... maillerin şişmemesi için active directory'de exchange general altında stroge limit kısmından kullanıcı bazlı limit uygulabilirsin..

 
Gönderildi : 25/09/2008 19:06

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba ;

Hem mailbox lar şişmesın hem de owa danda gorsun dıyor ısenız ya pop3  clıent olarak baglayıp mailleri  sunucuda  bırakabılır ve sunucudan 10 gun sonra sıl sıyebılırsıınız kı 10 gunluk gerıye  donuk mailleri gorebılır yada mail archive yazılımlarını kullanabılırsınız pop3 client olarak  kullanmanıza da  gerek kalmaz ve maillerin tamamını da gorebılırsınız.

 

Teşekkürler.

Evet ama dedigin gibi mailbox şişecek,başka bir çözümü yokmudur ?

 
Gönderildi : 26/09/2008 06:04

(@akinbeslan)
Gönderiler: 605
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Mail archive yazilimlarina ornek verebilirmisin? sanirim bu yol daha iyi olur.

 
Gönderildi : 26/09/2008 19:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba ;

Symantec Vault  soyledıgım şekılde calısmakta ayarlanan tarıhten ( 3 gün 3 ay vs ) oncekı butun mailleri exchange mailbox da degıl ayarlanan archıve dızınınde saklamak ta  ve mailler outlook uzerınde  aynen gozukmekte ve normal bır mail acar gıbı tıklandıgı zaman acılmakta ayrıca archıve lenen maillerin outlookta sadece kısayol u durdugu için yanlışlıkla mail silinmesı vb durumunda da eskı mail kaybı olmamak ta owa  arayzunden de archıvedekı maillerin gozukmesı ancak  kurulan bır  tool ıle gerceklesmekte.

Gfi mail archıve de var bıldıgım dıger archıve programı ama soyledıgım ozelııge  sahıp  olup olmadıgı hakkında  bılgım yok .

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 27/09/2008 02:39

Paylaş: