Forum

Exchange 2010 mail ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 mail gönderimi kısıtlamak

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
582 Görüntüleme
(@yunusbugaoglu)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Bir kullanıcımızın spam mail gönderimi sonucu adsl mail hizmeti aldığımız doruknet o kişinin mail gönderimini engelledi.Şuan kullanıcı sadece iç organizasyonda mail alabiliyor, gönderemiyor. Ben kullanıcının organizasyon dışına mail atmasını Transport Rule aracılığı ile kural oluşturarak engelledim. Ama doruknete bunu bildirip kullanıcının yasağını açmaları için başvurduğumda bana, kullanıcıdan hala mail gönderim istekleri geldiği bunu yüzden engeli kaldıramayacaklarını tekrar kontrol etmemi söylediler. Oluşturmuş olduğum kural kullanıcının dışarıya spam mail atmasını neden engellememiş olabilir. Ne yapmalıyım?

 
Gönderildi : 07/01/2015 12:54

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

wireshark tarzı bir yazılım ile networkteki smtp trafiğini incelermisiniz. bir uygulama üzerinden de mail akıyor olabilir. ne kadar mail atmaya çalışıyormuş da doruknet bunu engelliyor.

 
Gönderildi : 07/01/2015 21:29

(@yunusbugaoglu)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam herhangi bir program üzerinden mail akışı yok. 2 gün önce bu kullanıcı gelen bir spam mail içeriğine tıklamış ondan sonra kendisi de spam mail atmaya başlamış 1 günde 1000 civarı mail atmış boş adreslere istek göndermiş iletilemedi şeklinde uyarı mailleri almış. Doruknet de normal olmadığı için engel koymuş. Virüs taraması yaptım, şifresini değiştirdim, Transport Rule aracılığı ile kullanıcının organizasyon dışına mail atmasını engelledim ama hala günde 80-90 adet olmayan adreslere mail göndermeye çalışıyor, iletilemedi raporları alıyor.

 
Gönderildi : 08/01/2015 12:34

Paylaş: