Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 "exsetupui.exe has stopped working" hatası hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
591 Görüntüleme
(@AltugTekiner)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Vmware Worksitatşon üzerinde exchange server 20120 sp3 kurulumu yapmak istiyorum. 1 tane DC makinam (ad , dns ve freamwork 3.5 kurulu) , 1 tanede domaine dahil edilmiş ( freamwork 3.5 kurulu ) exchange kuracağım server var . DC olan makina üzerinde

cdm ye D:\>setup /preparead /organizationname:br yazıp entera bastığımda aşağida bulunan resimdeki hatayı alıyorum. Alınan hata ile alakalı yardımcı olabilirmisiniz.

 
Gönderildi : 04/01/2015 02:07

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

 

Merhaba,

 Sıfır kurlum yapıyorsanız yani ortamda kurduğunuz versiyonun altı yoksa bu komutlara gerek yok. Ama yapmak isterseniz bu komutları yine adımları veriyorum.

Exchange2010Sp3 olan dizine geçin Setup.com /PrepareSchema çalıştırın. Akabinde Setup /PrepareAD /OrganizationName: “Organizasyon ismi”  komutunu koşturun.

Windows powershelli açın. Import-Module ServerManager komutunu koşturun. Yine powershellde Add-WindowsFeature NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy –Restart komutunu koşturun.

Son olarak bu komut çalıştırın. Exchange sunucuyu restart edin ve kurulum işlemini gerçekleştirin. 

Keyifli çalışmalar 

 
Gönderildi : 04/01/2015 02:36

Paylaş: