Forum

server currently un...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server currently unavailable hatasi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
373 Görüntüleme
(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Gunaydin arkadaslar,

 

2007 exchangeden 2013e gectikten sonra bir takim sorunlar yasiyorum. yardimci olabilirseniz sevinirim.

Outlook 2013 kullaniyor clientlar ve out of office mesaji koymak istediklerinde "bu isteginizi gerceklestiremiyorum cunku server ulasilabilir degil" hatasi veriyor ama mail alip gonderiyor sorun yok ya da ben kendi adimla actigim bilgisayara baska bir mail hesabi kurmak istersem yine serverla erisim yok gibisinden uyari veriyor ama kendi adima kurmak istedigim zaman kuruyor. gecerli, aktif olan windows logon profili adina mail hesabi olusturuyor yani. baska isim icin kurmuyor, check names yapamiyor, yukarda ki gibi hata veriyor. Yine ayni kaynaktan dogdugunu dusundugum bir sorun da, clientlarda ilk acilista surekli sifre soruyor outlook. burada sizlerin onerdiklerini yaptim, nette bulduklarimi yaptim, buldugum her seyi denedim ama sonuc cikmadi.

Bir iletisim sorunu var ama anlamadim. bunu yasayan, tecrube eden, yardimci olabilecek arkadas varsa sevinirim

 

Tesekkurler yardimlariniza

 

 
Gönderildi : 27/08/2014 12:11

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar,

out of office mesajları için CAS üzerindeki URL bilgilerinin düzgün yapılandırılmış olması gerekiyor. Outlook üzerinden sağ alt köşedeki simgeye sağ clik Test E-mail Autoconfiguration seçeneği ile test edip çıktıya bakarmısınız OOF url bilgileri geliyor mu?

Connection hatalarında daha çok client tarafındaki eksiklikler etkili oluyor. Outlook versiyonu, SP seviyesi, patch seviyesi vs. Bunların dışında SSL durumu da önemli, outlook provider ve autodiscover URL bilgisinin de sisteme basılmış olmasına dikkat edin. 

 
Gönderildi : 27/08/2014 14:36

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Yanitiniz icin tesekkur ederim.

Exchange konusunda cok iyi degilim, yeni ogreniyorum ve bol bol deneme yanilmayla birlikte buradan faydalaniyorum. o yuzden emin olmak adina size sormak istedim. 

yaptigim testte su sekilde donus aldim.  

local adres geliyor ama sanki olmasi gereken bu degilmis gibi geldi.

 Resmin linkini koymadi ben buradan yazayim

 

edit: 1 tanesine cozum buldum, o da su: bilgisayari ahmet'in adiyla actigim zaman mehmet'in mailini kuramiyordum. illa ki mehmet adiyla logon olmam gerekiyordu networke ki mehmet'in mailini kurayim. onun cozumu şu, belki ihtiyac duyan arkadaslar olursa diye

Registry'de HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Exchange\Exchange Provider key'İne gelip, yeni string value ekleyip adini "DS Server" yapiyor ve deger olarak da networkunuzun FQDN adresini giriyorsunuz  

 
Gönderildi : 27/08/2014 18:55

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

surekli sifre sorma sorununu da hallettim tuhaf bir sekilde.

daha onceden control panelden email ayarlarina girip hizli baglantilar icin once http'yi kullan tick'ini kaldirdigimda ilk acilista sorun halloluyor ama outlooku kapatip acinca tekrarliyordu.

ayni ayari email ayarlari icinden degil de outlook kapaliyken profil ayarlari icinden email ayarlarina girerek yapinca sorun halloldu.

manasiz ama oyle. buradan yaptigim ayar baskin geldi digerlerine ve sorun halloldu

 

tesekkurler yardimlariniza 

 
Gönderildi : 08/10/2014 14:10

Paylaş: