Exchange server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange server 2013 mail problemi  

  RSS
muammer şahintürk
(@muammersahinturk)
Üye

Herkese Merhaba

Exchange server 2013 kurdum.Adsl üzerinden port 25 açık olarak mail ler geliyor.Dışarıdan hotmail,gmail ve digerlerinden smtp server kullananlardan geliyor ama pop3 kullanılarak atılan mailler gelmiyor.Webmail olarak atılan maillerde geliyor.Biz içeriden dışarıya mail atmaya çalıştığımızda  The message was rejected by a rule set at the organization level. For more information, check your organization's Transport rules. hatasını veriyor.mxtoolbox.com dan domain e smtp test yaptırdıgımda ise SMTP Reverse DNS Mismatch Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner hatasını,

 spflookup dedigimde ise SPF Record A Valid SPF Record was not found olarak veriyor.kitterman.com dan spf kaydı için baktıgımda ise

Hosting firmamıza spf kaydını

Found v=spf1 record for aaa.com:
v=spf1 a mx ip4:xx.x.x.x ~all

evaluating...
Results - record processed without error.

 şeklinde veriyor.Sorunu çözemedim yardımcı olabilrseniz sevinirm.Teşekkürler.

Alıntı
Gönderildi : 30/05/2014 21:41
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Normalde böyle bir yasak yoktur, yani kurulum sonrasında bu hatayı alıyor olmanız aşağıdaki gibi sizin bir kural yazmanız sonucu olur

http://www.msexchange.org/articles-tutorials/exchange-server-2010/management-administration/using-transport-rules-to-moderate-messages-using-exchange-server-2010.html

Sorunuzda bazı kavramsal hatalar var sanırım, bir mail SMTP ile gönderilir yani 25 ve 587 nolu portu kullanır.

Web mail, mail okumak için, POP3, mail okumak için, IMAP mail okumak için, RPC over HTTP mail okumak içindir.

Yani bu yukarıdakilerin hepsi var olan mailleri almak için kullanılan protokollerdir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/06/2014 00:05
muammer şahintürk
(@muammersahinturk)
Üye

Merhaba Hakan beyy

Cevabınız için teşekkür ederim.Ama böyle bir kural yazmadım. Kurulumu sonrası ayarlarım http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2012/07/29/exchange-mail-serveri-dis-dunyaya-acmak-exchange-2013-exchange-2010-exchange-2007.aspx  ona göre yaptım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/06/2014 13:12
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Muhtemel yanlış yaptığınız bir şey var, çünkü makaledeki adımları yapmanız sorunsuz iletişim için yeterli.

Hub transport rule veya DLP rule olup olmadığını kontrol eder misiniz?

ECP ekranında Mail Flow - Rules altında.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/06/2014 13:55
Paylaş: