Anasayfa » Forum

Exchange Server 201...
 

Exchange Server 2013 Database Create And Mount Hatası Hk.  

  RSS
ismail Karataş_
(@ismailKaratas_)
Üye

Merhabalar ,

Test Ortamımda 2 CAS ,2 MB sunucum var. Henüz DAG ve CAS array yapılarını kurmadım. Yeni bir database oluşturduğum da aşağıdaki hatayı alıyorum ;

Failed to mount database "DATABASE ADI". Error: An Active Manager operation failed with a transient error. Please retry the operation. Error: Database action failed with transient error. Error: A transient error occurred during a database operation. Error: MapiExceptionNetworkError: Unable to mount database. (hr=0x80040115, ec=-2147221227) Diagnostic context: Lid: 65256 Lid: 12514 Win32Error: 0x6BE Lid: 62184 Lid: 16280 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ComputerName: n/a Lid: 8600 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ProcessID: 3316 Lid: 12696 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generation Time: 0414-05-21T13:40:48.9730000Z Lid: 10648 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generating component: 2 Lid: 14744 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Status: 1726 Lid: 9624 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Detection location: 974 Lid: 13720 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Flags: 0 Lid: 11672 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: NumberOfParameters: 0 Lid: 49064 dwParam: 0x1 Lid: 12514 Win32Error: 0x6BE Lid: 62184 Lid: 16280 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ComputerName: n/a Lid: 8600 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ProcessID: 3316 Lid: 12696 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generation Time: 0414-05-21T13:41:26.1940000Z Lid: 10648 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generating component: 2 Lid: 14744 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Status: 1726 Lid: 9624 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Detection location: 974 Lid: 13720 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Flags: 0 Lid: 11672 dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: NumberOfParameters: 0 Lid: 1047 StoreEc: 0x80040115 [Database: DATABASE ADI, Server: SUNUCUADI.DOMAIN.COM] 

sonrasında dismount şekilde database oluşuyor. management shell'den mount etmeye çalıştığım da ;

 Failed to mount database "DATABASE ADI". Error: An Active Manager operation failed
with a transient error. Please retry the operation. Error: Database action
failed with transient error. Error: A transient error occurred during a
database operation. Error: MapiExceptionNetworkError: Unable to mount
database. (hr=0x80040115, ec=-2147221227)
Diagnostic context:
    Lid: 65256
    Lid: 12514   Win32Error: 0x6BE
    Lid: 62184
    Lid: 16280   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ComputerName: n/a
    Lid: 8600    dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ProcessID: 3316
    Lid: 12696   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generation Time:
0414-05-21T13:36:30.1410000Z
    Lid: 10648   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generating component: 2
    Lid: 14744   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Status: 1726
    Lid: 9624    dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Detection location: 974
    Lid: 13720   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Flags: 0
    Lid: 11672   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: NumberOfParameters: 0
    Lid: 49064   dwParam: 0x1
    Lid: 12514   Win32Error: 0x6BE
    Lid: 62184
    Lid: 16280   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ComputerName: n/a
    Lid: 8600    dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: ProcessID: 3316
    Lid: 12696   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generation Time:
0414-05-21T13:37:09.1550000Z
    Lid: 10648   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Generating component: 2
    Lid: 14744   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Status: 1726
    Lid: 9624    dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Detection location: 974
    Lid: 13720   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: Flags: 0
    Lid: 11672   dwParam: 0x0 Msg: EEInfo: NumberOfParameters: 0
    Lid: 1047    StoreEc: 0x80040115 [Database: DATABASE ADI, Server:
SUNUCUADI.DOMAIN.COM]
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (DATABASEADI:ADObjectId) [Mount-D
   atabase], InvalidOperationException
    + FullyQualifiedErrorId : [Server=SUNUCUADI4dd0
   -b771-0daf6bcc1944,TimeStamp=5/21/2014 1:37:10 PM] [FailureCategory=Cmdlet
  -InvalidOperationException] EC3E9579,Microsoft.Exchange.Management.SystemC
 onfigurationTasks.MountDatabase
    + PSComputerName        : SUNUCUADI.DOMAIN.COM 

Yardımlarınızı rica ederim. 

 

 

Alıntı
Gönderildi : 21/05/2014 19:46
CozumPark
(@cozumpark)
Üye

merhabalar

her database oluşturduktan sonra information store restart etmek gerekiyor.

IS servisini restart ettiniz mi? 

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/05/2014 20:23
ismail Karataş_
(@ismailKaratas_)
Üye

Merhaba Mümin Hocam,

Evet , yeniden başlatıyorum. Mount etmeye çalıştığım da da belirttiğim hatayı alıyorum.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/05/2014 02:03
ismail Karataş_
(@ismailKaratas_)
Üye

Merhabalar ,

Sorun halen devam etmektedir , yardımlarınızı rica ederim. 

Saygılarımla , 

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/05/2014 12:19
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Üye

Merhaba,

Öncelikle Exchange 2013 de CAS Array yapısı yoktur.

Hatanıza gelince, birden fazla nedeni olabilir. Ancak Exchange'in bağlı olduğu domain controller'da bir problem olması ihtimali daha yüksek.

Exchange'in saati ile DC nin saati, time zone'u aynı mı önce bunu kontrol etmenizi öneririm. (VMware ESX kullanıyorsanız time server ayarlanmamış olabilir)

Exchange üzerinde Event Viewer'ı açıp mount etmeye çalıştıktan sonra beliren hataları inceleyin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/05/2014 12:33
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

Merhaba,

Hocalarım yazmış ama bende nacizane bildiklerimi yazayım. Bu hatanın sebebi , information service ve system attend servisi çalışmıyordu. Servilerden dolayı olabilir. Birde dc saati ile mail server saati aynı olması yanı zmanada host olarak, vm yada hypervnınde saatleri aynı olmalı. Kontrol edermisimiz.

 İyi çalışmalar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/06/2014 17:11
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol