Forum

Exchance Server mai...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchance Server maillerin donması

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
478 Görüntüleme
(@ErdiBicak)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba;

yaklaşık 40 kişinin çalıştığı bir iş yerinde exchange server üzerinden mailleşme oluyor. Ve mailler gün içerisinde aşırı derecede donuyor. Arşivleme sistemi yapalım dedik ama bu sefer eski mailleri nasıl çekeceğiz. Ayıralım dersek yıl yıl bu sefer yine karmaşa. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çünkü sıkıştık kaldık işler aksıyor sürekli.

 
Gönderildi : 08/05/2014 20:57

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Selam mailler donuyor derken clientlarmı donuyor outlooktamı problem oluyor exchange serverdamı problem oluyor ? Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz.

 
Gönderildi : 09/05/2014 11:40

(@ErdiBicak)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Evren Bey Tekrardan Merhaba;

İşler çok yoğun olduğundan dönemedim. Örnek vermek gerekirse ;exchange 2010 kullanmaktayız. 200 kusür mailbox bulunmakta. Ama örneğin "x" mailboxu var ve ortak bir mailbox. 40 kişiye yakın kişinin outlookunda ortak mailbox olarak görünmekte.Ve bu 40 kişi çoğu zaman x mailboxunun içine girip işlem yapıyor. Ama outlook üzerinden aratma yaptırılmıyor. Aratma ise owa üzerinden yaptırılıyor. günlük ortalama 3 GB mail düşüyor bu x mailboxuna . Bu x mailbox'un kendi şifresi var ve owa üzerinden mail.x.xxxxx.com olarak bağlanılıyor. Ama gün içinde x mailboxun bulunduğu exchange serveri ortalama 5 kere restart etmek zorunda kalıyoruz.Çünkü aşırı derece donuyor ve owa üzerinden de posta kutunuz meşgul hatasını veriyor. Bizde mailler madem yoğun geliyor dedik ve arşivleme işlemi yaptık. Yani ben x mailboxunda 2 aylık mailleri görebiliyorum ve aratabiliyorum. Başka bir database arşiv adında açıldı ve geri kalan mailler oraya arşivleniyor. Herşey tamam derken tekrar donmalar ve exchange sunucusu yanıt vermiyor hatalarını tekrar almaya başladık. ama diğer posta kutuları çok normal şekilde çalışıyor . Yalnızca X mailboxu donmakta ve sorun çıkartmakta. Bütün ayarları normal . Yani ne yapmamız gerektiğini bulamadık. işimizi çok fazla yavaşlatıyor. Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/01/2015 12:54

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

Exchange ile mailbox her 1 dakikada senkronizasyon yaptığını varsayarsak.

x mailbox için 1.kullanıcı açıyor senkronizasyon yapıyor >> 1 dakka sonra yine senkronizasyon yapacak.

x mailbox için 2.kullanıcı açıyor senkronizasyon yapıyor >> 1 dakka sonra yine senkronizasyon yapacak. 

x mailbox için 3.kullanıcı açıyor senkronizasyon yapıyor >> 1 dakka sonra yine senkronizasyon yapacak. 

. .

x mailbox için 40.kullanıcı açıyor senkronizasyon yapıyor >> 1 dakka sonra yine senkronizasyon yapacak. 

Bildiğim kadarıyla exchange mailbox ve outlook bir ıd hesabıyla senkronizasyon yapıyor(dns deki soa kaydı gibi)-->yanlış biliyorsam lütfen düzeltin bende doğrusunu öğreneyim.

her kullanıcı senkronizasyon yaptığında ıd değişecek ve 39 kullanıcı ile senkronizayson yapıcak.kısır döngüye giriyordur.

 x mailbox için dağıtım grubu kullanabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2010/11/28/exchange-2010-sp1-throttling-policy.aspx

 
Gönderildi : 23/01/2015 13:08

(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
 

Farklı bir öneri de benden olsun.

Maillerini buluta taşı 🙂 

 
Gönderildi : 23/01/2015 14:17

(@ErdiBicak)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba;

Buluta taşımamız mümkün değil çalışmakta olduğumuz banka kuruluşu bunu kabul etmiyor. Ayrıca mailboxu bu şekilde kullanmamız gerekiyor. Çünkü katagoriye ayrılıyor mailler. Her çalışanın bir rengi var ve oradan görüp işlem yapmak zorunda. Nasıl çözebileceğimizi inanın şu an bilmiyoruz. 

 
Gönderildi : 23/01/2015 20:06

Paylaş: