Forum

Exchange 2007 Gelen...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2007 Gelen-Giden tüm maillerin haftalık ve ya aylık tutulması

9 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
463 Görüntüleme
(@elnur)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese iyi günler.

Exchange 2007 kurulu,gelen-giden tüm maillerin haftalık yedeğinin alınması istenilyor.Burada kullanıcı Exchange üzerinden maillerin aldıysa ve kendine kopyaladıysa bile bu maillerin server üzerinde tutulması lazım.Backup için Symantec Backup Exec 12 Kullanıyorum ve Tape Drive ile  4 gün incremental ve bir gun full backup alıyorum.Bununla zaten backupla ilgili bence sorun yok,ama serverin üzerinde haftalık tüm maillerın yedeğinin saklanması da şart.Bir haftadan sora eskiler silinip yerine yeni bir haftalık mailler toplanmalı.Çözüm varmı?

Exchange de gelen ve giden tüm mailleri Mdaemondakı gibi nasıl online takib ede bilirm ve bunları 1 haftaya kadar saklaya bilirim?

Önceden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 10/09/2008 20:53

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Merhaba exchange 2003 de ESM de mail archive diye bi ozellik var bir kullanici belirliyorsunuz ve gelen giden maiiler bu kullanici hesabinda depolaniyor fakat 2007 de bole bisey varmi bilemiyorum daha kullanmadim.ESM'de mailbox properties kisminabakabilirsiniz.

Kolay Gelsin...!

 
Gönderildi : 10/09/2008 21:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


aynı yapı exchange server 2007 üzerinde de vardır. sadece adı değişmiştir.


http://www.cozumpark.com/forums/post/11068.aspx


kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/09/2008 02:39

(@elnur)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar

aynı yapı exchange server 2007 üzerinde de vardır. sadece adı değişmiştir.

http://www.cozumpark.com/forums/post/11068.aspx

kolay gelsin

 

Teşekkür ederim ,

 Ama  link silinmiş.

 

Not Found: Forum Not Found

The forum you requested does not exist.

 

 
Gönderildi : 11/09/2008 13:42

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


link çalışıyor anlık bir problem olmuştur. içerik aşağıdaki  gibidir;


 

Exchange Server 2007 üzerine store bazlı veya kullanıcı bazlı mesaj arşivleme şansına sahipsiniz. Eğer Enterprise CAL Lisansına sahipseniz kullanıcı bazlı arşiv imkanınız bulunmakta.

Bu işlem için sırası ile EMC - Organization Configuration - Hub Transport - Journaling -   Sağ bölümde "New Journal Rule" seçmeniz halinde karşınıza bir wizard çıkacaktır . Bu wizard üzerinde kurala bir isim vermeniz ardından arşiv işlemi için kullanılacak olan mailbox ı seçmeniz gerekli . Alt bölümde ise kimin mesajlarını takip edecek iseniz o kullanıcıyı seçmeniz yeterlidir.

 

yukarıdaki yapı kural tanımlayarak yapılan bir işlemdir. ancak sizin istediğiniz yanılmıyorsam şirkete gelen ve giden bütün maillerin izlenmesi ile ilgili bir durum. bunun içinde aşağıdaki adımları takip edin;

 

exchange server management açın server configuration altındaki mailbox tıklayın ve orta kısımda alt tarafta first storage group altındaki mailbox database sağ tıklayıp özelliklere gidin ve general kısmında Journal Reciepent kısmını göreceksiniz. ordan gelen ve giden bütün maillerin yönlendirileceği mailboxı browse ile seçin ve ok deyin.

 

daha sonra test amaçlı bir mail atın ve göreceksiniz ki gelen ve giden maillerin bir kopyası da seçmiş olduğunuz mailboxa düşecektir.

 

kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/09/2008 14:01

(@elnur)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim.

Öneriniz yardım etdi.Ama bu öneride yalnız bir mail addrresine tüm maillerin kopyasının alınmasından söz edilyor.

Böyle yapmak mümkinmi her bir kişiniye gelen mail , aynı kishinin kendi mail addrresinin aynı kopyası olan bir mailde tutulsun? Yani kişi real olarak kullandığı mail adresinindeki mailleri okuyacak,ancak böyle söylersek diger başka bir yerde kişinin ulaşa bilmediği bir yerde maillerinin kopyası kalsın.Kişinin kendi mailinden bir mail itdiğinde sorunsuz olarak onun o mailini onun yedek mailininden restore etmek mümkün olsun.

 
Gönderildi : 11/09/2008 17:18

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


o sizin bahsettiğiniz biraz arşivlemeye giriyor :))


yapılabilir ancak neden öyle birşey yapasınız ki? bu işlemi yapmak için ayrı bir mailbox store açılabilir ve her kullanıcı hesabının bir kopyası (aynı kullanıcı için çift mailbox açılmış olacak bu durumda örneğin: mumin ve bunun yedeği mumin1 gibi ve ardından da her kullanıcının yönlendirmesini tek tek yapmak gerekir) yeni mailbox store üzerinde tutulabilir. ancak çok meşakkatli ve ilkel bir iş olur bu.


onun yerine Local Continius Replication (LCR) tipi bir yapı kullanılarak siz exchange serverınızın sürekliliğini sağlarsanız daha verimli olur. LCR sadece bir veritabanı üzerinde yapılabilir. ikincisinde izin vermez.


yada third parti bir arşivleme yazılımı ile arşiv oluşturabilirsiniz.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/09/2008 19:35

(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
 

Mail archive nerede acaba ?, bulamadım da...


Ben de gelen ve gidenleri depolamak istiyorum; fakat aslında belirli bir gruba uygulansaydı daha iyi olurdu...

 
Gönderildi : 04/12/2008 20:18

(@muhabir19)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Journal rolu nu devreye soksanız belki isiniz gorebilir. Bu sayede gelen giden tüm maillleri gorebilir ve takip edebilirsiniz...

Aşağıdaki makale yardımcı olabilir...

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2008/09/21/exchange-server-2007-zerinde-leti-imin-takibi-journaling.aspx

 

 
Gönderildi : 20/02/2009 16:49

Paylaş: