Exchange 2010 kurul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 kurulum sorunu  

  RSS
Necmettin Ersürekçi
(@NecmettinErsurekci)
Üye

Arkadaşlar Merhaba

Sisteme yen windows 20120 r2 üzerine excahne 2010 sp3 kurmaya çalışıyorum öncelikle Setup/prepareSchema çalıştırdım. sorunsuz tamamladı. sonra setup /prepareAd  çalıştırınca aşağıdaki hatayı alıyorum. şu anda tıkandım yabancı forumlardad çöüm göükmüyor.

 

 Configuring Microsoft Exchange Server

    Organization Preparation                                  FAILED

     The following error was generated when "$error.Clear();

          $acceptedDomains = @{};

          Get-AcceptedDomain | foreach {

              $domainName = $_.DomainName.ToString();

              if ($acceptedDomains.Contains($domainName)) {

                  Write-ExchangeSetupLog -Warning "Duplicate AcceptedDomain foun

d.  '$($acceptedDomains[$domainName])' and '$($_.Name)' both reference domain '$

domainName'";

              } else {

                  $acceptedDomains.Add($domainName, $_.Name);

              };

          };

          function getSmtpTemplates ([string]$property)

          {

              $input |

                  Select-Object -ExpandProperty $property |

                  Where-Object {$_.PrefixString -eq "SMTP"} |

                  Foreach-Object {$_.AddressTemplateString -replace ".*@", ""};

          }

          function addDomains ([Microsoft.Exchange.Data.Directory.SystemConfigur

ation.AcceptedDomainType]$domainType)

          {

              $domain = $null;

              $input |

                  Where-Object {-not $acceptedDomains.ContainsKey($_)} |

                  Where-Object {[Microsoft.Exchange.Data.SmtpDomainWithSubdomain

s]::TryParse($_, [ref] $domain)} |

                  Foreach-Object {

                      $name = $domain.ToString();

                      if ($name.Length -gt 64) { $name = $name.Substring(0, 64)

};

                      if ($acceptedDomains.ContainsValue($name) ) {$name = [Syst

em.Guid]::NewGuid().ToString()};

                      new-AcceptedDomain -Name:$name -DomainName:$domain -Domain

Type:$domainType;

                      $acceptedDomains[$domain.ToString()] = $name;

                  };

          }

          $emailAddressPolicies = Get-EmailAddressPolicy;

          $emailAddressPolicies | getSmtpTemplates "NonAuthoritativeDomains" | a

ddDomains "InternalRelay";

          $emailAddressPolicies | getSmtpTemplates "EnabledEmailAddressTemplates

" | addDomains "Authoritative";

        " was run: "The accepted domain health.local already exists.".

The Exchange Server setup operation didn't complete. More details can be found

in ExchangeSetup.log located in the <SystemDrive>:\ExchangeSetupLogs folder.

Exchange Server setup encountered an error.

C:\Exchange 10>

 

Alıntı
Gönderildi : 28/04/2014 15:58
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Ortamınızda önceden kurulmuş bir Exchange Server alt yapısı var sanki?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2014 16:55
Necmettin Ersürekçi
(@NecmettinErsurekci)
Üye

Hakan Bey ,

Yapıda daha önce clientlerde exchange 2003 server vardı. Fakat makine donanım arızası verdi ve açılmıyor. Backuplarım var fakat çok fazla user olmadığı içi clientların pst leriden exchange mailleri geçirmeyi düşündüm. Bu yüzden yeni mir server üzerine Windows 2012 r2  sonra Ad  kurdum. Exchange kurmaya çalıştım ama yazdığım gibi hata aldım. Bazı forumlarda Adsiedit ile aşağıdakileri düzenlersem sorunun düzeleceği söyleniyor. 

 

http://www.interactivewebs.com/blog/index.php/2010/02/

Use ADSIEdit, connect to configuration and brows your way down to the following path:

CN=Accepted Domains,CN=Transport Settings,CN=EXORG,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=domain,DC=com 

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2014 17:03
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Evet, bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/04/2014 00:00
Necmettin Ersürekçi
(@NecmettinErsurekci)
Üye

Merhaba 100 yabancı forum dolaştım ama çözemedim tech.net de 100 yakın cevap çözüm yok. Windows 2012 r2 üzeinde exchange 2013 kurmaya çalıştığımda  "The accepted domain mydomain.com already exists " hatası alıyorum ben sorunu çözemedim. Benim bu yapıda daha önceden windows sbs 2003 vardı hardware arızasından yeni server alındı. windows 2012 r2 üzerine ad kuruldu exchange 2013 kuramıyorum. Fakat eski server ın makinelerde  kalıntıları kaldığı için yapabilirmi diye düşünüyorum. 

 

Yardımcı olacaklara şimdiden tşk 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/04/2014 00:13
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

kaç kullanıcı var?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/04/2014 14:41
Necmettin Ersürekçi
(@NecmettinErsurekci)
Üye

Hocam 10 kullanıcı var

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/04/2014 14:43
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Neden bu kadar uğraşıyorsun ki, temiz bir kurulum yap.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/04/2014 15:07
Necmettin Ersürekçi
(@NecmettinErsurekci)
Üye

Hocam Merhaba

 

Sorunu buldum  Transporter Settings --> Accepted domain altındaki değerin silinmesi gerekiyormuş. Bu şekilde yapınca sorunsuz kurulumu yapabildim. Tşk

Fakat kurulum sonrası http:// dcserver/ecp ekranı boş geldi. Şimdi onunla uğraşıyorum Makine ram i 6 gb ve ram yetersizliği olursa kurulum sonrası bu sorunlar olabilrimiş.   

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/05/2014 12:29
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

https://sunucuisminiz/ecp?ExchClientVer=15 . şeklinde girmeyi denermisin

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/05/2014 19:49
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

[quote user="Necmettin Ersürekçi"]

Hocam Merhaba

 

Sorunu buldum  Transporter Settings --> Accepted domain altındaki değerin silinmesi gerekiyormuş. Bu şekilde yapınca sorunsuz kurulumu yapabildim. Tşk

Fakat kurulum sonrası http:// dcserver/ecp ekranı boş geldi. Şimdi onunla uğraşıyorum Makine ram i 6 gb ve ram yetersizliği olursa kurulum sonrası bu sorunlar olabilrimiş.   

[/quote]

Kurulum sorunu diyordun peki bu konsolu nasıl açtın, benim kafam karıştı, yani kurulu bir exchange mi vardı?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/05/2014 19:55
Ercan Yıldızdoğan
(@ErcanYildizdogan)
Üye

Bu hatanın aynısını yaşıyorum çözümü nedir acaba.

arkadaşın izlediği yollar problemi çözmeme yardımcı olamadı. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/10/2014 12:32
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Sizde kurulum aşamasında bu sorunu yaşıyorsanız ortamınız hazır değil demektir, kurulum için gerekli olan gereksinimleri yerine getirip kurulumu bir daha deneyebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2014 13:50
Ercan Yıldızdoğan
(@ErcanYildizdogan)
Üye

Hakan hocam ;

Standart olması gereken tüm işlemleri kurulum öncesi yaptım. Kurulum sırasında Readiness Checks ekranında tüm adımları Completed diye geçiyor kuruluma başladığı anda bu hatayı veriyor. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/10/2014 18:50
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Başka bir ortam var ise onda deneyin belki imajda sorun olabilir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/10/2014 12:21
Erkan GULMEZ
(@erkangulmez)
Üye

Merhaba

 

Temiz win server 2012 kurulumu yaptik dc olarak

sonrasinda exchange 2013 icin de bir server 2012 kurduk domaine aldik vs ama exchange kurulumu sirasinda

setup /PrepareAD /OrganizationName: ''Get-Mailbox'' /IacceptExchangeServerLicenseTerms 

komutunda kurulum ustte ki ilmeklerde yer alan hatayi verdi. ne yaptiysak cozum olmadi ama sonunda bulduk sorunu.

adsi edit'i acip "default email address policy" kaydini sildik.

o kadar cok sey yaptik ki tam yerini hatirlamiyorum nerden sildigimizi ama sildigimiz kayit bu idi. (yanilmiyorsam kayit suradaydi. configuration>services>microsoft exchange >organization name>receipent policy icinde default policy sag klik ozellikler icinde gateway proxy icinde domain ismini remove ettik. sornasinda

configuration>services>microsoft exchange >organization name>transport settings icinde accepted domain icinde ki kaydi sildik.

sonrasinda kurulum yaptik.

ilmegin uzerinden 1 sene gecmis ama belki hala ihtiyaci olan ya da olacak olan olur diye burada dursun istedim.

 

tesekkurler, errorsuz gunler 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/05/2015 19:12
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bilgi ve geri dönüş için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/06/2015 00:28
Paylaş: