Forum

AD Domain ve Intern...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD Domain ve Internet Domain Aynı Olması Durumu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@SelimCelik)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar,

Yapıda Active Directory Alan Adı ile web sitemize eriştiğimiz domain aynı. Çeşitli fikirlere dayanarak bunu böyle kurguladık. Ancak bu sebeple Exchange Server çalışması ile ilgili sıkıntılar yaşadığımızı düşünüyorum. Hatta AD Domain'in aynı olması sebebiyle DNS algım alt-üst olmuş durumda. Belki de basit bir hata yapıyorumdur. Mail serverdan eposta alabiliyorum ama gönderemiyorum. Aldığım hata ise: "Aşağıdaki alıcılara veya gruplara teslim edilmesi gecikti"

Alan adı sağlayıcı tarafında A, MX ve TXT kayıtları AD sunucusunun public IP'sine doğru açılmış durumda. Bununla birlikte local DNS'te de gerekli A, MX, TXT kayıtları açılmış durumda. Local DNS'te bunların haricinde bir de şirket web sitesine içeriden erişim için www için delegation oluşturdum. Router tarafında 25, 587 portları açık ve erişilebilirliklerini test ettim. Ayrıca 443 ve 53 portları da erişime açık. PTR kaydı için gerekli talebi ISP'ye ilettim. Gerçi nslookup aracı ile kontrol ettiğimde henüz kaydın açılmamış olduğunu görüyorum ama yaşadığım gönderim problemiyle ilgili olmadığını biliyorum.

Soru şu: Local ve Internet domainin aynı olması durumda Exchange Server 2010 yapılandırmalarında, DNS yapılandırmalarında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 
Gönderildi : 11/04/2014 05:25

(@Evrimicelli)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

Merhaba,

Anladığım kadarıyla Exchange sunucunzdaki accountunuzu kullanarak dışarıya mail gönreremiyorsunuz. Exchange Management Console'u açın, soldaki tree'de en altta Tools göreceksiniz. Ona tıklayın sağda Queue Viewer'ı açın. Burada dışarıya göndermeye çalıştığınız mailleri göreceksiniz. İçeriğine bakın, sağ tarafa doğru çubuğu kaydırırsanız Last Error sütunu vardır. Orada mailin neden gönderilemediğini tesbit edebilirsiniz. Exchange sunucuzun diğer domain'lerin MX kayıtlarını çözebiliyor olduğundan emin olmalısınız. Sunucu üzerinde Nslookup çalıştırarak bunu test edebilirsiniz.

Bir diğer konu Exchange sunucunuzun önünde eğer bir SMTP gateway yoksa kendisi dışarıya 25 no'lu porttan çıkabiliyor olmalı. Yani açtığınız 25 nolu portu iki yönlü açmanız gerekiyor.

Burada tanımlayıcı bilgi yine Queue'daki last error kısmı olacaktır. 

 
Gönderildi : 11/04/2014 22:25

(@SelimCelik)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Evet sorun ISP tarafında 25 no'lu portun engelleniyor olmasıymış. Exchange problemi çözüldü. Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 14/04/2014 22:50

Paylaş: