Forum

Exchange Server da ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server da Kategorilendirme(Mail içeriğinde olmayan kriterlere göre arama)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
463 Görüntüleme
(@MelihaEren)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Genel Müdürümüz geçtiğimiz günlerde bizden şöyle bir talebi oldu:

Dış ticaret depatmanına gelen maillerde arama yapmak istediğini ancak tek tek mailleri taramak zorunda kaldığını belirtti.

Bunun sebebi ise gelen maillin içeriği hakkında bir bilgiyi hatırlayamadığını daha çok ülke bilgisini oradan firmasını hatırlayarak işlem yapmak istediğini belirtti.

Ancak bu senaryodaki en büyük sıkıntı mail içeriğinde bu tip bilgilerin genellikle yeralmaması. Bu durum için bizim aklımıza gelen eğer exchange te böyle bir özellik var ise şöyle bir şey:

1. Exchance te Server tarafında Bir üst kullanıcı oluştursak.

2. Bu kullanıcı Dış Ticaretin bütün çalışanların maillini görse hatta bunlara kategori oluşturabilse. Örneğin Mailbox ın altında İngiltere, Irak vs. gibi klasörler açsa .

3. 2. adımda açılan klasörler Dış ticaret departmanındaki kullanıcının mailbox ına yansısa ve mail geldiği zaman adres defterinde kayıtlı bir firma değilse bir yerde hem adres defterine kaydetmek hem de ülke, firma vs. bilgilerini bir defaya mahsus tanımlasa, bundan sonra aynı kişiden mail geldiğinde ilgili klasörlere mailler düşse(ki bu kural tanımlayarak olabilir ama kullanıcı burda sadece tanımlı klasörlere kural tanımlamalı ekstra bir klasör oluşturmamalı).

4. Adres defterindeki bu kriterlere görede arayabilsek ya da direk ülke klasörüne tıklayarak ilgili maillere bakabilsek.

Bizim ilk aklımıza gelen kısaca böyle birşey ancak eğer bu konuda başka bir alternatif çözümünüz varsa yardımlarınızı bekliyoruz.

 
Gönderildi : 03/04/2014 14:02

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Çok fantezi olmuş bu istekler öncelikle onu söylemek istiyorum. Ama tabiki bazıları kolaylıkla yapılabilir.

1 / 2- Ortak bir posta kutusu açarsınız, buna dış ticaret dersiniz, bunun üzerinde manage full access permission yaparak diğer kullanıcılara yetki verirsiniz. Bunu yaptığınız zaman artık o kullanıcıya gelen tüm mailleri diğerleride outlook programında ikinci bir posta kutusu olarak görür. Bu posta kutusu içerisindeki klasötleri nasıl tasarlarsanız diğer kişilerde aynen görecektir. Ancak bunun sorunu, eğer birisi bu mail adresi adı ile mail atar ise bu gönderilen mailler gönderen kullanıcı posta kutusunda kalacaktır, diğerleri göremeyecektir.

 

3 - Otomatik adres defterine kayıt olmaz, bunu siz elel kayıt edebilirsiniz, zaten sonra kural yazmayı bildiğinizi anlıyorum.

4 -  zaten klasötler olacağı için bakabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/04/2014 18:34

Paylaş: