Forum

SmartHost POP3 Sıkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SmartHost POP3 Sıkıntısı

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
322 Görüntüleme
(@bilaldurmaz)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 Forumda arama yaptım ama sorunumla ilgili bir konuya denk gelemedim. Varsa linkte verebilirsiniz.

 Bir firmada Exchange server çökmüştü ve biraz uğraşla yenisini kurup ayağa kaldırdık. Firma smarthost kullanıyor ve IGETMAIL diye bir connector kullanıyor.Bununda ayarlarını yaptık ve mail alıp gönderebiliyorlar.

Sorun şu; içerdeki bazı kişiler Outlook da Exchange ayarı yapılmış, bazıları ise smarthosta POP3 ile bağlılar. Exchange bağlantısı olanlar POP3 den çalışana mail atmak istediklerinde mail gitmiyor. Exchange localde teslimatı yapıyor. Smarthost tarafında görünmüyor. 

Bu sorunun çözülmesi için Exchange bağlantısı yapanların yine aynı domaindeki birine mail göndermek istediğinde smarthost üzerinden göndermesimi gerekiyor ? Bu şekilde ise nerden ayar yapılması gerekir?

 Saygılarımla

 
Gönderildi : 13/03/2014 15:14

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Exchange ayarlarında smart host kullana dediysenız samrt hostu kullandırtmalısınız. Yok kendi dnsim çözecek derseniz, dnsteki kayıtları yapmanız gerek. Smart host kullanıyorsanız aldığınız himzet yeri ile görüşün.

 
Gönderildi : 13/03/2014 20:32

(@bilaldurmaz)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Exchange Send Connector üzerinde smarthost ayarı yapıldı. dış domainlere mail göndermede ve almada sorun yok. Ama local domaindeki bir hesaba mail atıldığında smarthosta gidip ordan exchange'e gelme işlemini yapabiliyormuyuz? Bazı bilgisayarlar local networktede değil, bu yüzden POP3 olarak smarthost gösterilmiş. 

Exchange tarafında bir şey eksik ama bulamadım. Exchange tarafında, tüm mailleri smarthosta gönder gibi bir route ayarımı yapmak gerekiyor? 

 
Gönderildi : 13/03/2014 21:02

(@bilaldurmaz)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Yardımcı olabilirmisiniz.

 
Gönderildi : 14/03/2014 00:32

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Localdeki outlooklarda nasıl işlem yapıyorsunuz? Normalde sertifika ve outlook anywhere ayarı ile otomatık dc ile haberleşip bulur. Bu sayede içerdeki mailler iç netwrokte haberleşiriz. Yalnız bazı durumlarda wilcard sertifika kullanıldığından virtual directoryler internaldan external namee çekiliyorlar. Bu durumda dışarıdan içeriye mail tekrar gelıyor.

Biraz daha deya ve ekran goruntusu verırısenız yardımcı olmaya çalışalım.

 
Gönderildi : 14/03/2014 20:06

(@bilaldurmaz)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Upur bey,

Firmada Disk arızası yüzünden Exchange server uçmuş ve tekrar kurulum yapıldı. Bu yüzden önceki ayarları bilemiyorum ama bazı bilgisayarlar Exchange üzerinden ayarları yapılmış durumda. Direk server adı üzerinden Exchange ayarlı. Outlook anywhere aktif değil. Mx kayıtları bir tane ve sadece dışardaki smarthostu gösteriyor. Fortinet kullanıyorlar ve iki hatları var. modemler bridge modda değiller. Fortinet tarafına bakamıyoruz. modemlerden birinden bazı kullanıcılar direk çıkıyorlar ve iç networkten bağımsız ve bu hat üzerinden bir kaç kullanıcı direk smarthosta pop3 olarak bağlılar. Yani bunların outlooklarında exchange ayarı yapmam imkansız. POP3 den smarthosta bağlanmaları gerekiyor. ikinci bir mx kaydı içinde fortinet üzerinden işlem yapmam gerekiyor ki buda şu an mümkün değil.

Exchange server üzerindeki Send Connector üzerinde smarthost Ip ve kullanıcıadı-şifresi girilmiş durumda. Localdeki kullanıcıların Dışarıya mail göndermelerinde sorun yok. Mail almak içinde IGETMail diye bir connector kullanıyorlar. Bu taraftada sıkıntı yok.

Sorunu örneklemek gerekiyorsa :

 cozumpark.local isimli domainim var. cozumpark.com domaini için dışardan smarthost hizmeti alıyorum ve mx kaydımda mail.cozumpark.com atıyorum 85.45.67.88 IP sini gösteriyor.

Kullanıcıların bazıları localde exchange bağlı bazıları direk smarthosta POP3 bağlı. POP3 kullanıclarınında hesap ayarlarında mail.cozumpark.com ve 110 ve 587 yazılı.

localde Exchange bağlı olan kullanıcı yine localdeki bir kullanıcıya mail attığında, eğer bu kullanıcı POP3 ile direk smarthosta bağlı ise maili alamıyor. Exchange içerde teslimatı yapıyor. Merak ettiğim, localde Exchange bağlı bir kullanıcı yine locale mail atarken smarthosta gidip ordan tekrar IGETMAIL ile çekilebilmesi. Bunun yapılabilirliği?  Receive veya Send Connectorler üzerinde ekstra bir ayar ile olabilirmi?

Smarthost kullananlar var ise onlarda böyle bir sıkıntı varmı?

 

Teşekkürler

 

 

 

 
Gönderildi : 14/03/2014 21:42

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Sorun hala devam ediyor mu? Bir connector ekleyip o ipye izin vermeyei deneyin bakalım.

 
Gönderildi : 27/03/2014 19:30

Paylaş: