Forum

Exchange 2010 user ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 user mailbox oluşturmada default database

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
440 Görüntüleme
(@OsmanAKAN)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Mailboxlarımız için e-mail address policies oluşturduk. Yeni user mailbox oluştururken e-mail address policiesden etkilenen kullanıcılarımızın databaseni, wizard da database seçimi yapmaksızın farklı bir database üzerinde tutmak istiyoruz.

E-mail address policies de kullanıcılar organization unit kullanarak belirlendi. User mailbox oluştururken policy göre veya organization unite göre buradaki kullanıcıları default database şudur demek istiyoruz.  Bunu nasıl sağlayabiliriz, bunun uygulanabilirliği var mı acaba?

Teşekkürler

 
Gönderildi : 21/02/2014 12:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

ayrı ayrı tanımlama şansın malesef yok ama default olan database değiştirebilirsin. aşağıdaki komutu kullanarak farklı bir database üzerinde oluşmalarını sağlayabilirsin.

Set-MailboxDatabase –Identity ‘Database-01′ –IsExcludedFromProvisioning $True 

$True = Disable eder

$False = Enable eder

bu sistem otomatik olarak yapıldığı için yukarıdaki parametre ile o database üzerinde otomatik olarak mailbox oluşturmayı exclude etmiş olursun. 

 
Gönderildi : 21/02/2014 13:01

(@OsmanAKAN)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

İlk önce ilginiz için teşekkürü bir borç bilirim.

Wizard aracılığı ile değil powershell ile mailboxlarımızı açacağız sanırım.

 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 21/02/2014 13:23

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

farketmez ki, siz ne ile açarsanız açın, mailbox database tanımlaması yapılmazsa ilk sıradaki default database üzerinde posta kutularını açar.

ancak siz mailbox açma işlemini bir script veya uygulama üzerinden açacaksanız o hangi database üzerinde açmak istiyorsanız o database CN bilgisini kodun içine yada scriptte tanımlamanız gerekiyor.

mesela bizim kurumda kullanıcı ve posta kutuları ik uygulaması tarafından açılıyor. hangi Database ve hangi server üzerinde açılacağı bilgisi uygulamanın içine gömüldü. eğer ben o database silersem kullanıcıların posta kutuları açılmaz. 

 
Gönderildi : 21/02/2014 14:19

Paylaş: