Forum

Exchange Server Arş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server Arşivleme

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar şuan mail hizmeti pop3 olarak kullanmaktayız bazı kullanıcılar işten ayrılmadan önce önemli mailleri sildiklerini fark ettik. Bu yüzden  Exchange'e geçiş planımız var kafamdaki sorulara cevap arıyorum.  kullanıcı sayımız 50 civarı öncelikle bu kullanıcıların gelen ve giden maillerini bir şekilde saklamamız gerekiyor bunun için Exchange'in hangi sürümü tavsiye edersiniz. son olarak kullanıcıların mail silmesini engelleyebilirmiyiz. (gelen Kutusu Gönderilmiş ögeler taslaklar vs)

 

teşekkür ederim 

 
Gönderildi : 04/09/2013 20:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bu işlem için exchange sürümü önemli değildir alacağınız CAL lisansları önemlidir. Bunun için de Enterprise CAL lisansı almalısınız ki Journaling yapabiliseniz.

ikinci yol; database özelliklerinde Journal recipient adı altında bir bölüm var ve oradan da bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için Enterprise CAL lisansı isteniyor mu emin değilim. İstenmiyor diye aklımda kalmış MS'ten teyit edilebilir. Vereceği cevap büyük bir ihtimalle gerekir olacaktır.

maillerin silinmesini engellemek için Litigation Hold enable edilebilir. Google yaparsanız konu hakkında bir sürü makale karşınıza çıkacaktır. Journaling yaparsanız buna pek gerek kalmayabilir ancak tercih meselesi. 

 
Gönderildi : 04/09/2013 20:27

(@dogantopkaya)
Gönderiler: 116
Estimable Member
 

Malih Bey Merhaba,

 Öncelikle mail arşivleme Exchange 2010 ile birlikte gelen yeni bir özellik zaten. Ama şöyle bir durum var, exchange üzerinde kullanıcıların mail silmesini engelleyemezsiniz. Ama mail arşivleme yapmanız mümkündür. Exchange Enterpise Cal lisanslama yapmanız gerekmektedir. Bu özelliği kullanabilmeniz için. Mevcut kullanıcının mail arşivini almak istiyorsanız, kullanıcıya sağ tıklayın Enable Archive e tıklamanız gerekiyor. Ama belirttiğim gibi Cal lisans kullanmanız gerekiyor. Yoksa Enable Archive çukurunu geçemezsiniz:)

 
Gönderildi : 04/09/2013 20:27

(@feritosoydan)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhaba Exchange üzerinde Mail arşivleme yapabilirisiniz. Fakat bildiğim kadarı ile mail silmeyi engelleme diye bir şey yok zaten arşivleme yaptığınız için de böyle bir işleme gerek kalmıyor siz üzerinize düşen yasal sorumluluğu yerine getirmiş oluyorsunuz. Version olarak da şuan Exchange 2013 var. sitede arattığınız da bir çok makale bulacaksınız.

 
Gönderildi : 04/09/2013 20:30

(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Exchange Server da Gelen Giden Tüm Mailleri Başka bir adresede kopyasını aldırabilirmiyim bunun için enterprice cal'a ihtiyaç olurmu  

 
Gönderildi : 04/09/2013 20:55

(@dogantopkaya)
Gönderiler: 116
Estimable Member
 

Malik Bey,

 

Bu şekliylede mümkündür. Journaling Mailbox ile bu sistemi yapabilirsiniz. Ama 2 yöntemi var bunun. Standart ve Premium olarak yapılandırabilirsiniz. Standart için Cal gerekmez ama Premium için Cal lisans gerekiyor.

Fark şu:

Standart (Belirli bir posta kutusu için bu işlem yapılabilir)

Premium: (OU içindeki tüm posta grupları için yapabilirsiniz) 

 

 
Gönderildi : 05/09/2013 14:21

Paylaş: