Forum

Exchange 2010 Distr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Distribution mail grubuna gönderilen mailin okundu olması hk.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
337 Görüntüleme
(@MuratUstun)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimizde Exchange 2010 enterprise DAG yapısı kullanmaktayız. İhtiyaçlar gereği de birçok dağıtım listesi de aktif olarak kullanılmaktadır.

Şuana kadar hiç gerekmeyen ancak bir departmanımız tarafından talep edilen bir özelliğin Exchange de olup olmadığını malesef bulamadım. 

Distribution grup olarak oluşturduğumuz bir adrese mail gönderildiğinde bu grup içerisindeki kullanıcılardan biri tarafından bu mailin okunması durumunda gruptaki diğer kişilere de bu mailin okunduğuna dair bir bilgi gitmesi ya da işaretlenmesi gibi bir işlem yapılabiliyor mu ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 25/07/2013 12:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bildiğim kadarıyla yok.

biz de kurumumuzda bu tür bir taleple karşılaştık ve grubu sildik yerine posta kutusu yaptık ve kişilere full access hakkı verdik. 

 
Gönderildi : 25/07/2013 13:03

(@MuratUstun)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Evet dediğiniz gibi de yapılabiliyor tabi ancak o durumda da başka sorunlar ortaya çıkıyor,örneğin gelen mailleri bir kullanıcının silmesi durumunda ortak bir mailbox olduğundan herkesten silinmiş olacak.  Dağıtım grubunda açılan ya da cevap verilen mail ile ilgili bir geri bildirim gruptaki diğer kişilere gidecek gibi bir özellik olursa daha sağlıklı bir şekilde çözüm sağlanacaktır.Aslında  Exchange için içeriğinde olmayan birçok konuda 3rd part ücretli-ücretsiz uygulamalar mevcut, acaba bu konuyla ilgili de varmıdır onu bilemiyorum

 
Gönderildi : 25/07/2013 13:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Exclaimer autoresponder var onu bir inceleyin isterseniz. 

 
Gönderildi : 25/07/2013 13:36

Paylaş: