Anasayfa » Forum

Exchange 2010 - Out...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 - Outlook - Autodiscover Hatası  

  RSS
Kubilay Fidan
(@KubilayFidan)
Üye

Merhaba arkadaşlar

Kurumumda ki Exchange Server da bazı değişikliklere gittik, mail adresimizin uzantısını değiştirdik ( com.tr - com ) yeni SSL sertifikası vs... alındı. Şu an mail almada ve göndermede bir sorunumuz yok fakat Outlook 'ta hesabı kurduktan sonra resimdeki hatayı almaktayız,

 

 [url= http://s1305.hizliresim.com/19/w/nk0tk.pn g" target="_blank">http://s1305.hizliresim.com/19/w/nk0tk.pn g"/> [/img][/url]

bana bu web sitesi ile ilgili bir daha soru sorma kutusunu işaretleyip İzin Ver dersek bu sorun tabii ki ortadan kalkıyor. Fakat bu sorun nereden ortaya çıktı asıl önemli olan o. SSL sertifikasını oluştururken bir hata yapmış olabilir miyim ?  sanırım bu sorunla alakalı ek olarak owa kullanırken de bazı hatalar oluşuyor, ayrıca outlook'ta Yeni Eposta oluşturduğunuzda Gönder butonunun üstünde " Posta İpuçları Alınamadı " uyarısı çıkmakta, sanırım hepsi aynı sorundan kaynaklı. Sorun ne olabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

 

Alıntı
Gönderildi : 28/05/2013 13:51
CozumPark
(@cozumpark)
Kıdemli Üye Yönetici

merhabalar

dns'lerdeki autodiscover kayıtlarını kontrol edin. varsa silin ve tekrar deneyin. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/05/2013 17:49
Kubilay Fidan
(@KubilayFidan)
Üye

Merhaba Mumin Bey

Cevabınız için teşekkürler.  DNS kayıtlarına baktığımda bir sorun gözükmüyor. Active Directory - Domain'e üye bilgisayarlarda Outlook'u çalıştırdığımda hesap ayarlarını otomatik olarak kendi yapıyor, yani anladığım kadarıyla Autodiscover çalışıyor öyle değil mi ? iis tarafında bir problemim olabilir mi ? Burada neleri kontrol etmeliyim ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/05/2013 18:56
CozumPark
(@cozumpark)
Kıdemli Üye Yönetici

dns üzerinde autodiscover kaydı var mı? varsa silin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/05/2013 19:32
Paylaş: