Forum

Trend micro intersc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Trend micro interscan messaging security üzerinden e-mail göndermek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
447 Görüntüleme
(@sonerkoca)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

sistemizmide exchange 2010 var, ön tarafından trend micro interscan bulunmakta, gelen mailler trend micro üzerinen exchange geliyor, fakat ben kullanıcı mail gönderirken trend micro üzerinden çıkış yaparak gitmesini istiyorum, bunun için send connector mu oluşturacagız, trend micro tarafında nasıl bir ayar yapmamız gerekiyor. send connector oluştururken nasıl yapılandırmamamız gerekiyor. 

 
Gönderildi : 18/05/2013 14:01

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

selamlar  ,

Yapmanız  gereken mevcut send connector'ü smart host olarak config etmek sonrasında , Trend Micro üzerinde Relay ayarları yapmalısınız , Relay yani trend üzerinden mail atabilecek ip adresini (Exchange) belirlemek gerekli izinleri verdikten sonra  sorunsuz çalışacaktır.

Exchange smart host;

http://esupport.trendmicro.com/solution/en-us/1057074.aspx   ( Not:Bu makalede de bahsediyor. Smart host tanımlaması yaparken Trend Micro Interscan Messaging security linux veya  sanal makine ise DNS üzerinde mailgateway gibi bir A kaydı açıp TMIMS ip adresini tanımlayıp Smart host adresini FQDN şeklinde  yazmanız yani şöyle mailgateway.domain.local gibi) 

Trend Micro Interscan Messaging Security ;

http://docs.trendmicro.com/all/ent/imss/v7.1/en-us/windows/imss_7.1_win_ag.pdf  Bu Guide ın 23 sayfasında  nasıl yapılacağı anlatılıyor.

 

Kolay Gelsin.. Sevgiler.

 
Gönderildi : 18/05/2013 15:35

Paylaş: