Forum

Exchange 2010 hatal...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 hatalar

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,
Öğrenme amacıyla VMWARE üzerinde 2 adet sunucu oluşturdum. birini server 2008 r2 domain controller olarak yapılandırdım. Diğerinide domaine dahil edip exchange server 2010 kurdum.
Fakat bir kaç sorunum var...

Kurulum yardımı aldığım videoda email adres policies de default email adres policy üzerinde yeni bir smtp adres oluşturuyor, accepted domaini seçiyor, mail adresinin şeklini seçiyor, onaylayıp edit dediğinde sorun olmuyor.
Bende ise  kurulumu videodan farklı olarak sadece unified messaging dahil olarak yapıldı ve aşağıda gördüğünüz hatayı veriyor bunun nedeni ne olabilir.
**********************************************************
Summary: 2 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:00

Edit Default Policy
Failed

Error:
The operation can't be performed on the default e-mail address policy.

Exchange Management Shell command attempted:
set-EmailAddressPolicy -ConditionalDepartment @() -ConditionalCompany @() -ConditionalStateOrProvince @() -ConditionalCustomAttribute1 @() -ConditionalCustomAttribute2 @() -ConditionalCustomAttribute3 @() -ConditionalCustomAttribute4 @() -ConditionalCustomAttribute5 @() -ConditionalCustomAttribute6 @() -ConditionalCustomAttribute7 @() -ConditionalCustomAttribute8 @() -ConditionalCustomAttribute9 @() -ConditionalCustomAttribute10 @() -ConditionalCustomAttribute11 @() -ConditionalCustomAttribute12 @() -ConditionalCustomAttribute13 @() -ConditionalCustomAttribute14 @() -ConditionalCustomAttribute15 @() -RecipientContainer $null -EnabledEmailAddressTemplates 'smtp:@oksan.local','SMTP:%g.%[email protected]' -Name 'Default Policy' -Identity 'Default Policy'

Elapsed Time: 00:00:00

Apply Default Policy
Cancelled
******************************************************************

Bir diğer nokta,
Send ve receive konektörleri oluşturmama rağmen mail alıp gönderemiyorum, örn. gmail den gönderdiğim mailler gitti gözüküyor fakat exchange e ulaşmıyor, aynı şekilde exchange hesabından gönderdiğim mailler de gmail e ulaşmıyor.

Toolboxtan Queue viewer den kontrol ediyorum, kuyrukta gödermiş olduğum mailler bekliyor. Last Error de ise Primary target IP adress responded with "421 4.2.1 Unable to connect" Attemped failover to alternate host but did not succeded... şeklinde bir hata mesajı görüyorum.

reklam yapmış gibi olmakta istemiyorum, adminlerimiz beni bağışlasın accepted domain olarak kullandığım domaini no-ip.com üzerinden ücretsiz host olarak kullanıyorum. Buradan kaynaklı bir sorun olabilirmi yada ben bu hostla DNS üzerinde yeni bir zone yarattım MX kaydınıda bu zone içerisinde oluşturdum.DNS kayıtlarıyla alakalı bir hata olabilirmi?

 
Gönderildi : 10/05/2013 00:53

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
 

MErhaba,

Log`a baktigimizda goze carpan bir sorun yok. Bir kac onerim olacak.

1- Test ortaminda yeni kurulum yaptiginizi belirtmissiniz. Bu durumda up-to-date degildir diye dusunuyorum (exchange server). Son guncellemeye kadar yapiniz ( sp3 ve sonrasi)

2-Ardindan islemi EMC uzerinden tekrar deneyiniz.Yine hata alirsaniz 3. asamaya geciniz.

3-EMS`den asagidaki ornek komutu sizin yapiniz icin uygun parametreler ile -verbose switch`ini de ekleyerek calistirip output`u gonderin inceleyelim.

 

Ornek komut :Set-EmailAddressPolicy -Identity "Default Policy" -EnabledEmailAddressTemplates SMTP:@fourthcoffee.com,smtp:@contoso.com 

 

iyi calismalar 

 
Gönderildi : 10/05/2013 12:33

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Barış bey İşletim sistemi ve Exchange e ait tüm güncellemeler uygulandı.

 
Gönderildi : 10/05/2013 13:41

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 

 

 

 
Gönderildi : 10/05/2013 13:48

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 
 
Gönderildi : 10/05/2013 13:54

Paylaş: