Forum

Exchange Sertifika ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Sertifika !

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@ertugrulkarahisar)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Exchange Server 2010 için : 

Domain ortamında kendi CA kurduğumuzda, Public ortamda sıkınıtılar yaşanacağı söylenmekte.Sanırım sorun Autodiscover ile alakalı.Bununla ilgili bir işlemmi gerekmekte Public dünyada ??

Burda neye dikkat edilmesi gerekir ?

Public Sertifika olarak ta UC Certificate olmasımı gerekir Exchange Server için.

 
Gönderildi : 04/05/2013 14:03

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba ,

Doğru yapılandırılmış bir sertifika ile  hiç bir sorun yaşamazsınız çalıştığım firma kendi Local CA'den aldığımız sertifika ile çalışıyor hiç bir sorunumuz yok .Public sertifikanın içerisine Subject Name kısmına kullanmak istediğiniz domain isimlerini  yazmayı unutmayın örn: webmail.contoso.com,mail.contoso.com,owa.contoso.com,autodiscover.contoso.com gibi  Portal'de bunun ile alakalı bir çok makale mevcut , Forum içerisinde bu konuda  açılmış bir çok post mevcut inceleye bilirsiniz. 

UC Certificate için ise  Exchange Server Unified Messaging özelliğini kullanmıyorsanız gerekli değil . Local CA ile  tüm işinizi  görebilirsiniz  sertifikanızı dağıtın ve rahat rahat kullanın 🙂 Yok  uğraşmayalım diyorsanız uygun fiyatlı Rapid SSL alın 49$ maliyeti var ..

Sevgiler.. Hüseyin.. 

 
Gönderildi : 04/05/2013 14:30

(@ertugrulkarahisar)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hüseyin hocam, 

1-autodiscover.contoso.com içim Public DNS te bir kayıt gerekirmi ?certificate ve autodsicover  ilgili direk bir makale göremedim ben ...

2-Rapid ssl ile alacağımız bir sertifika ile sadece exchange üzerinde mail.contoso.com için almış olacağız.Autodisover içinde bir sertifika gerekmeyecekmi dışardan bağlantılar için ???

 
Gönderildi : 04/05/2013 15:50

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Public dns kayıdı gerekir. Diğer sorunuz içinse public cer alacaksanız alternatif name olarak autodiscover vs. Ekletebilirsiniz ca içine. 

 
Gönderildi : 04/05/2013 17:22

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba ,

Ufuk'unda dediği gibi public dns'te CAS sunucusunu gösteren bir autodiscover kaydı  oluşturmalısınız .. Alacağınız Rapid SSL içerisine  3 adet kayıt açtıra bilirsiniz  tabi değişik seçenekler var 4-5 sub domaine kadar eklene bilir tavsiyem CA için çok yetkin değilseniz bir tane SSL alın mesela telefon ve workgroup da çalışan pc'lere sertifika yükleme gibi bir sorununuz olmaz başınız ağrımaz yani.

 

Sevgiler .. Hüseyin 

 
Gönderildi : 04/05/2013 20:18

(@ertugrulkarahisar)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

 

CA kurarım fakat şirket dışında mobil olan ve workgroup çalışan personel sayısı çok , bunlara uzaktan destek çok zaman alıyor.Bu yüzden Public SSL alacağım.Sertifika alırken bahsedilen kayıtları açtıracağım, teknik olarak sorun yaşamayacağım ,firma isim yada isimleri söylermisiniz ...

Çünkü bazı firmalarla görüştüm ama teknik olarak tatmin edici bilgiye sahip değiller.

Tşk.

 
Gönderildi : 06/05/2013 15:02

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Selamlar ,

Reklam olmaması  amacıyla  özelden mesaj gönderdim. 

 
Gönderildi : 06/05/2013 16:09

Paylaş: